BELGIJCI PO POBJEDU

Igore, pazi: Belgijske zvijezde igraju 
Marcovu tika-taku

Igor Štimac
Ivana Ivanović/PIXSELL
11.09.2012.
u 08:00

Hrvatsku će bodriti oko 1500 navijača, najveći je to interes za jednu gostujuću utakmicu još od Wembleyja 2007.

To će biti nešto sasvim novo. Nikad se u svojoj povijesti Hrvatska nije susrela s takvim protivnikom kakva je ova nova Belgija. Ne mislimo pritom na status, u kvalifikacijama uvijek moraš igrati s reprezentacijama iz drugog, trećeg i ostalih rangova. Ali, ova Belgija želi zamijeniti Hrvatsku na njezinoj poziciji, prvoj do velikih. Da, Hrvatska je godinama uz Španjolsku, Njemačku, Francusku, Italiju, Englesku, Nizozemsku, Portugal, mi smo ti koji se umiješamo u društvo velikih. Predvodnici "drugog" vala. I sada stiže ta Belgija Marca Wilmotsa koja Hrvatskoj želi preoteti ulogu prve pratilje.

Deset ih godina nije bilo na velikim natjecanjima, živjeli su u zapećku i čekali svoj trenutak.

Danas Belgija ima u svojoj momčadi ponajbolje igrače Manchester Cityja, Chelseaja, Arsenala, Tottenhama, Evertona. Za njihova Witsela ruski Zenit "iskrcao" je 40 milijuna eura, isti iznos dao je Chelsea za Edena Hazarda. Zbog te belgijske težnje da Hrvatsku skine, da joj ukrade mjesto uz velike, taj kvalifikacijski dvoboj u Bruxellesu ima dodatnu dimenziju. Nova Belgija spojila je sve etničke netrpeljivosti, iza sebe ima navijačku homogenost, na Heyselu bit će 40.000 gladnih navijača, koji će u paklenu ozračju imati samo jednu želju – skinuti skalp Hrvatskoj.

Možda će zato Igoru Štimcu to biti najlakša utakmica. Na Belgiji je imperativ, za Hazarda i društvo sve osim tri boda bit će neuspjeh. A mi možemo živjeti s porazom, nula bi zadovoljila, a pobjeda bi Štimca i njegove igrače digla u neslućene visine. Bit će to veliki dvoboj dvojice velikana svojih reprezentacija. Wilmots i Štimac, prvom su 43 godine, Igor ih broji 45, znali su se za igračkih dana naći jedan nasuprot drugome. Obojica su bila motivatori, vođe svojih reprezentacija, sada su tek neiskusni treneri s velikim igračkim imenom.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Komentara 17

DR
drugTitoforever
14:43 11.09.2012.

Belgija pobjedjuje sa 3 gola ili vise. Ja vec idem u banku podici pare.

Učitelj
08:45 11.09.2012.

treba im dat loptu da nemoćno zuje, a onda će ih mandžo dokusurit iz kontre, to je jasno k'o dan.

S6
starkey 662002
14:41 11.09.2012.

g. Maršić, U Bruxellesu ima puno lipih stvari za pogledat; Maneken Piss, Grand Place, Kraljevski vrt, puno muzeja i galerija itd. Može se popiti različitog piva koje lokalni zovu Kriek i vrlo je jako za nekoga tko nije navikao. Mislim da bi Vam bilo bolje da pišete o navedenom nego o sportu koji Vam je očito stran. Toliko lirike i patetike nije bilo napisano još od vremena kada je Homer napisao Ilijadu i Odiseju, a bio je slijep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije