Proputovao

Igrač Medveščaka očekivao poslijeratnu zemlju, a ostao oduševljen Hrvatskom

Klubertanz
Foto: Promo
1/3
13.11.2013.
u 16:28

Prva destinacija bio je krajnji sjever. Klubertanzove je oduševio ruralni dio naše zemlje. Prolazeći kroz zagorska sela na putu do Trakošćana primijetili su da ih oduševljava pitoreskna okolina, brdovit krajolik kojeg u njihovom zavičaju gotovo da nema.

Da katkad nezgodna ozljeda može imati i svoje pozitivne strane, najbolje je uvidio branič Medveščaka Kyle Klubertanz. Naime, početkom priprema, još tamo sredinom kolovoza Kyle je u jednoj od pripremnih utakmica doživio nezgodu na ledu od koje se oporavlja još i danas. Kako se povratak na led sve više bliži i prve nastupe očekuje već sredinom studenog, Kyle i njegova obitelj odlučili su iskoristiti vrijeme i obići Hrvatsku, zemlju u kojoj žive posljednja dva mjeseca. Rođeni Amerikanac iz Madisona u državi Wisconsin te njegova supruga Jessie, Kanađanka ukrajinsko-njemačkih korijena rodom iz Toronta, igrom slučaja su se upoznali – u Europi.

Točnije, u Švedskoj. Jessie je došla u posjet svojoj prijateljici koja je udana za igrača s kojim je prije pet godina Kyle dijelio svlačionicu. Ubrzo je planula ljubav koja je vrlo brzo rezultirala brakom. Danas imaju preslatkog trogodišnjeg sina Liama.

- Iako sam u svojoj karijeri igrao i živio u pojedinim državama Europe, moram priznati da nisam imao prevelika očekivanja od Hrvatske kao zemlje u kojoj nastavljam svoju karijeru. Znate, katkada se dojmovi o pojedinim lokacijama ubiru na onome što znate ili o čemu ste čuli. Tako je u našoj percepciji prema informacijama koje su mi dane, bilo da dolazim igrati u odlično ustrojen i vrlo ambiciozan klub koji se natječe u ruskoj KHL ligi. Ali, i državu koja je ne tako davno prolazila kroz ratne strahote. Kada se spoznaja temelji na toj činjenici, ne očekujete puno. I onda se uvjerite da ste zapravo u silnoj zabludi i da je Hrvatska sve samo ne zemlja u koju treba sumnjati. Posljednjih tjedana sam shvatio da je Zagreb grad koji ne zaostaje primjerice za finskim ili švedskim prijestolnicama gdje sam posljednjih sezona nastupao. Zagreb pruža sve. Od povijesnih, kulturnih pa do onih modernih mogućnosti poput ponude restorana, shopping centara i slično. Zagreb je uistinu sjajan promjer mješavine modernog i poviješću bogatog grada.

Da ne bi sve ostalo na dojmovima temeljenog samo na Zagrebu, obitelj Klubertanz se zahvaljujući FLEET-u uputila na obilazak Hrvatskih turističkih atrakcija.

- Na temelju preporuka koje smo dobili, obišli smo Istru i Hrvatsko Zagorje. Kako i dalje prolazim kroz period rehabilitacije, svakodnevno pohodim terapije. Stoga smo se odlučili na destinacije koje su nam preporučili i koje smo mogli obići u kratkom roku koji smo imali na raspolaganju - naglašava Kyle.

Prva destinacija bio je krajnji sjever. Klubertanzove je oduševio ruralni dio naše zemlje. Prolazeći kroz zagorska sela na putu do Trakošćana primijetili su da ih oduševljava pitoreskna okolina, brdovit krajolik kojeg u njihovom zavičaju gotovo da nema. Kanada i sjeverni dio SAD-a su velikim dijelom nizina. Trakošćan je pak za njih bio sjajno iskustvo. Jess ističe da je oduševljena poviješću Hrvatske i samim dvorcem koji je Liama ostavio bez daha.

- Liam je kao i svako drugo dijete vrlo razigran. Često se igra vitezova, kraljeva i slično. Dvorci su sjajna kulisa za nastavak mašte kojom se vodi u svojoj igri. A Trakošćan je upravo veličanstveno mjesto za dojmove i maštanje o prošlim vremenima.Drugi dio puta nastavljen je posjetom Istri. Od svih malih mjesta koje su obišli, najviše ih se dojmio Rovinj.

Kako je Kyle tip osobe koja ne govori puno, dovoljno je reći da se znalo kakvi su dojmovi kad je u više navrata naglasio da je Rovinj nevjerojatan.

- Spominjali su nam grad kao savršen spoj Mediterana i talijanskog utjecaja, no nismo očekivali ovako nešto divno. Zaista je prekrasno i nisam vjerovala da nešto ovako postoji. Toliko sam oduševljena da uskoro ponovno planiram doći u posjet s nekolicinom prijateljica, supruga Kyleovih suigrača. Iako smo imali u planu neku drugu destinaciju, mislim da je Rovinj ono što smo tražile. Biti će oduševljene - ne krijući oduševljenje u jednom je dahu izustila Jessie.

Ključne riječi

Komentara 2

CA
canajisraM
18:14 13.11.2013.

Kanada i sjeverni dio SAD-a su velikim dijelom nizina. >>>> Glupost. Zapadni dio Kanade i USA su ogromne planine ( ali divlje) Rocky Mountains.

KL
klubuhb1
20:53 15.11.2013.

A rent-a car kuća ima registrirane aute u Daruvaru. Jeli ima poslovnice u Daruvaru ili samo vara državu na osiguranju? O tome nećete pisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije