HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Igrači Dinamovog protivnika su vojnici i policajci, a za reflektor su imali – auto!

Foto: NK Borinci Jarmina
1/3
27.09.2022.
u 09:59

Prvi Dinamov protivnik u ovosezonskom kupu bit će zanimljiva ekipa NK Borinci iz Jarmine.

Možda se doima kao najlakša utakmica sezone, ali Dinamo Ante Čačića je desetkovan (ima samo 15 igrača) uoči otvaranja sezone u kupu, točnije u šesnaestini finala Supersport hrvatskog kupa. Ipak, Dinamo bi trebao proći prvi izazov bez većih problema.

U Jarmini, prvom naselju zapadno od Vinkovaca koje broji 2057 stanovnika, tamošnji klub Borinci dočekat će prvaka Hrvatske danas od 16 sati (MaxSport 1).

Borinci se inače natječu u međužupanijskoj ligi Osijek-Vinkovci, koja spada pod 4. hrvatsku ligu, odnosno peti rang hrvatskog nogometa, ubilježivši recentni skok od dva ranga. U posljednjih nekoliko godina bilježe napredak, što u smislu ranga, što u smislu uvjeta za igrače. Naravno, klub je i dalje potpuno amaterski i svi igrači imaju primarne poslove, ali ima tu nekih poznatijih i kvalitetnijih imena u rosteru.

– Imamo tri igrača koja su igrala prvu ligu; Saša Šest, Ivan Koledić i Mario Kiš. Tu je i Marin Ležaić koji je među najboljim igračima hrvatske socca reprezentacije, a posebno bih istaknuo perspektivnog Gabrijela Brlečića kojem je samo nebo granica. Što se tiče igrača, oni su svi amateri koji rade u vojsci, policiji ili u poduzećima. Imamo i dva-tri studenta, ali većinom su dečki zaposleni. Nije to lako uskladiti – rekao nam je član Uprave NK Borinci Mario Smetiško.

– Sve je kod nas amaterski i da nema Općine Jarmina, mogli bismo sutra ključ u bravu staviti. Kad smo ušli u 1. županijsku ligu i bili prvi u njoj, nismo imali osvjetljenje pa su ljudi dolazili autima osvjetljavati teren. Završilo je to na kraju u medijima, a potom nam je Zdravko Mamić donirao 100.000 kuna za reflektore, nešto je Općina nadoplatila i tu su sad moderni reflektori koje rijetko koji klub oko nas ima. Igrači sad imaju dobre uvjete, renovirali smo i svlačionice. Jedino nam je zgrada stara, nekih 60 godina – prepričava Smetiško.

U Jarmini se očekuje veliki događaj i velika fešta. Pratitelji domaće momčadi razgrabili su 2000 dostupnih ulaznica za susret (i to po cijeni od 70 kuna), dok se najavljuje dolazak i 300 pripadnika Bad Blue Boysa. Iz kluba nam potvrđuju da će sve biti prijateljski, slavljenički i 'bratski' nastrojeno jer je u selu, kažu, '99% Dinamovaca', a treba dodati i to da su mještani Jarmine pomogli ljudima iz kluba u akciji dotjerivanja stadiona za ovaj susret. 

>> VIDEO: Goran Vlaović: Nacionalni stadion je veliki problem, Boban je otkrio da se na tome ozbiljno radi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije