BORNA GOJO

Igrao je u Hajduku pa prešao u tenisače. Sada je na ATP ljestvici skočio za 33 mjesta

Madrid: Borna Gojo pobijedio Dušana Lajovića u prvom meču polufinala Davisovog kupa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.02.2023.
u 10:31

Đoković je, pak, postao apsolutni rekorder s 377 tjedana provodenih na vrhu. Prestigao je tako njemačku tenisačicu Steffi Graf.

Plasmanom u finale ATP "challengera" u Monterreyu hrvatski tenisač Borna Gojo popravio je plasman na ljestvici najboljih tenisača svijeta za 33 pozicije i sada je 127. igrač svijeta. Gojo je u finalu Monterreya izgubio od Portugalca Nuna Borgesa koji je skočio sa 103. na 85. mjesto. Za 24-godišnjeg Splićanina tako još uvijek najbolji plasman u karijeri ostaje 116. mjesto.

Borna Ćorić ostao je na 20. mjestu, dok je Marin Čilić, koji ne igra zbog operacije koljena, popravio plasman za jedno mjesto i sada je 21. Srbin Novak Đoković ostao je na vrhu te mu je ovo 378. tjedan kojega provodi kao prvi igrač svijeta čime je postavio novi apsolutni rekord u tenisu.

Dosada je sa 377 tjedana provedenih na vrhu dijelio taj rekord s njemačkom tenisačicom Steffi Graf koja je toliko vremena provela na vrhu WTA ljestvice.

Drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, koji nakon poraza u finalu Rio de Janeira ima 200 bodova manje od Đokovića, a treći Grk Stefanos Tsitsipas.

 

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
12:38 27.02.2023.

Još je premlad za povratak u Hajduk. Tamo za nekih 10-ak godina će biti taman...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije