Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆATE SE NJEGA?

Igrao za Dinamo, vozio bijesni terenac po Zagrebu, a danas zarađuje kao građevinski radnik

ARHIVA - Zagreb: Dinamo počeo pripreme za sezonu 2005./06.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
06.05.2024.
u 12:55

– Pomažem prijatelju koji ima krovopokrivačku firmu. Njegov sam zaposlenik. Supruga i ja rastali smo se, a djeca, 26-godišnji Claudio i 18-godišnja Alessia, žive sa mnom. Sin radi, kći još ide u školu – rekao je Dumitru Mitu.

Dumitru Mitu (49), najpoznatiji rumunjski nogometaš koji je ikada nastupao u hrvatskoj ligi, jedan je samo dvojice igrača koji su osvajali Hrvatski kup s čak tri kluba. On je 1999. godine Kup osvojio s Osijekom te u finalu protiv Cibalije (2:1) postigao pogodak, potom je 2004. s Dinamom u dvije finalne utakmice (1:1, 0:0) nadvisio Varteks, a 2005. upravo je Mituov pogodak protiv Hajduka na Poljudu (za 1:0) Rijeci donio trofej.

Mitua još uvijek dobro pamti ljubitelji nogometa u Hrvatskoj, no on je danas izvan nogometnih travnjaka. Prvo je radio kao vozač kombija, na nedavno nam je otkrio da je danas  – radnik u građevini.

– Pomažem prijatelju koji ima krovopokrivačku firmu. Njegov sam zaposlenik. Supruga i ja rastali smo se, a djeca, 26-godišnji Claudio i 18-godišnja Alessia, žive sa mnom. Sin radi, kći još ide u školu – počeo je Dumitru Mitu.

>> Navijači Dinama dočekali igrače nakon pobjede nad Rijekom

ARHIVA - Zagreb: Dinamo počeo pripreme za sezonu 2005./06.
1/14

Zašto više nije u nogometu?

– A što da radim u nogometu? Za trenera nisam, to me nikada nije zanimalo, nemam živce za to, a za ovo što bih ja želio raditi – a to je posao skauta – ovdje u Rumunjskoj morate imati dobre veze. Niti me itko tražio, niti sam se nudio, jer sam želio ostati živjeti u Aradu.

Mitu je u dva navrata igrao za Dinamo, no problem je nastao kada je snimljen s Igorom Štimcem u noćnom izlasku?

– Kakve sam ja imao veze sa Štimcem?! Pa nisam s njim bio vani, nego smo se susreli u tom klubu. Što sam trebao napraviti, ne pozdraviti se s čovjekom kojega poznajem? I to je bilo poslije, a ne prije utakmice, svi smo poslije utakmice izlazili. Imao sam tu potrebu, jednostavno, da svu negativu izbacim iz sebe. Nakon tog slučaja više me nisu htjeli u Dinamu i shvatio sam da je bolje da odem. Bilo mi je žao jer sam se baš želio vratiti u Dinamo. Na žalost, dok sam bio u Dinamu, u Zagrebu mi je bio ukraden automobil, BMW X5.

Mitu je profesionalni nogomet do 2009. godine, a nakon toga je povremeno igrao za rumunjske niželigaše. Navijačima u Hrvatskoj ostao je u lijepoj uspomeni i uvijek ga se rado sjete.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
ukrajina
08:31 07.05.2024.

Dok je imao trebao je voziti Clio a sad bi bolje živio !

JO
Jova
06:32 07.05.2024.

Sretno legendo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije