Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINO PRIŽMIĆ

Impresivni splitski tinejdžer stigao do 22. pobjede u 23. meča i skočio na ATP ljestvici

storyeditor/2023-01-03/PXL_290220_28210925__5_.jpg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSEL
11.01.2023.
u 22:15

U prvom je kolu glavnog turnira na novom Challengeru u portugalskom Oeirasu ekspresno svladao Rusa Jevgenija Karlovskoga, 314. tenisača svijeta. Uspješan je bio i njegov godinu dana stariji sugrađanin Mili Poljičak.

Dino Prižmić dokazao je da funkcionira odlično i na Challenger razini. Nakon što je prošao kvalifikacije, on je u prvom kolu glavnog turnira na novom Challengeru u portugalskom Oeirasu ekspresno svladao Rusa Jevgenija Karlovskoga, 314. tenisača svijeta. Naš 17-godišnjak poveo je sa 6:0, 3:0, a onda mu je suparnik predao, možda zbog ozljede, a možda i zbog nemoći da bilo što učini protiv zahuktalog Splićanina. Prižmiću je to 22. pobjeda u posljednja 23 meča, a s novim će se bodovima još malo pomaknuti prema naprijed na ATP listi, u poretku uživo sada je na 427. mjestu (+23).

>> Najbogatiji svjetski klub kupuje Lovru Majera i šalje brutalnu ponudu za vatrenog

Uspješan je bio i njegov godinu dana stariji sugrađanin Mili Poljičak. On je na ITF-ovu turniru tenisača u tuniškom Monastiru (15.000 USD), kao prvopostavljeni igrač, u prvom kolu, nakon velike borbe, sa 6:1, 4:6, 7:5 svladao Portugalca Daniela Rodriguesa (724.). Za četvrtfinale će igrati protiv pobjednika susreta između Bugarina Petra Nesterova i našeg Ivana Šodana.

Nino Serdarušić i Tara Würth zapeli su već na prvoj prepreci u kvalifikacijama Australian Opena u Melbourneu. Serdarušića je u prvom kolu zaustavio španjolski veteran, 39-godišnji Fernando Verdasco (125.) pobijedivši ga sa 3:6, 6:4, 6:2, dok je od Würth bolja bila Njemica Anna-Lena Friedsam (121. na WTA listi) sa 6:1, 6:2.

Tako je od četvero naših predstavnika u kvalifikacijama još samo Petra Marčinko u mogućnosti da se u glavnom ždrijebu pridruži Ćoriću, Martić i Vekić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije