IVAN LJUBIČIĆ

"Iskreno sam uzbuđen zbog nastupa s Ivanom Lendlom"

ivan ljubicic
Reuters
10.01.2011.
u 11:14

- Lendl je jedna od rijetkih teniskih legendi s kojim dosad nisam imao priliku razgovarati. Siguran sam da ću od njega nešto i naučiti – kaže Ljubičić

Za razliku od ostalih hrvatskih tenisača koji su sezonu otvorili nastupima na turnirima u Dohi i Channaiju, Ivan Ljubičić formu uoči Australian Opena isprobat će ovog tjedna. Od sutra igra na World Tennis Challengeu u Adelaideu, natjecanju četiriju reprezentacija gdje svaki sastav čine jedna teniska legenda i jedan aktivan igrač. Prvo međusobno igraju aktivni, zatim veterani, a na kraju se igraju mješoviti parovi. Ivan će zajedno sa slavnim imenjakom Lendlom činiti međunarodnu reprezentaciju. Uz njih, na turniru igraju i sastavi SAD-a (John McEnroe i Ryan Harrison), Australije i Oceanije (Pat Cash i Kei Nishikori) te Europe (Henri Leconte i Michael Llodra).

– Ekshibicije uvijek dobro dođu u tjednu prije Grand Slamova, kad ti treba mečeva, a nema stresa – objašnjava Ivan, koji za Lendla ima samo riječi divljenja.

– S Lendlom se još nisam čuo, no češki tenisači rekli su mi da ih je pitao o meni, zanimalo ga je kakav sam. Ja sam iskreno uzbuđen. On je jedna od rijetkih legendi s kojim dosad nisam imao priliku razgovarati. Siguran sam da ću nešto i naučiti. Od ostalih momčadi, čini mi se da su Amerikanci jaki. Siguran sam da svi čekaju susret McEnroea i Lendla, a ja ću pokušati partneru olakšati posao pobjedom nad Harrisonom i uzvratiti mu za poraz na lanjskom US Openu – objašnjava Ivan, koji se osvrnuo i na povratak Ive Karlovića u Dohi.

– Karlo je počeo u svom stilu. Od pet tie-breakova u nizu, dobio je četiri. Drago mi je čuti da je zdrav, a nadam se da će nam se i Ančić uskoro pridružiti – na kraju će Ljubičić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije