PRIJATELJSKA UTAKMICA

Italija uz puno muke svladala BiH. Ovo izgleda dobro za nas, ali zabrinjavajuće za susjede

International Friendly - Italy v Bosnia and Herzegovina
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/5
09.06.2024.
u 23:10

Italija otvara EURO 15. lipnja protiv Albanije, u drugom kolu pet dana kasnije će odmjeriti snage sa Španjolskom, a u zadnjem susretu u skupini 24. lipnja na rasporedu je susret između Italije i Hrvatske

U posljednjem pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva, nogometna reprezentacija Italije je u Empoliju pred 16.000 gledatelja pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 1-0. Pogodak odluke zabio je veznjak Intera Davide Frattesi u 38. minuti na asistenciju Federica Chiese.

Bila je to druga pripremna utakmica "Azzurra" nakon što su 4. lipnja odigrali bez golova protiv Turske. Talijanski strateg Luciano Spalletti promijenio je sustav iz 4-2-3-1 u 3-4-2-1, a pružio je priliku 17-orici igrača.

VIDEO Ovo može samo Hrvatska! Pogledajte spektakularan prizor s našeg najvišeg nebodera

Aktualni europski prvaci, koji su posljednji hrvatski suparnik u skupini, igrali su u sastavu: Donnarumma - Darmian, Buongiorno, Calafiori - Bellanova (od 65. Dimarco), Jorginho (od 65. Pellegrini), Fagioli (od 65. Cristante), Cambiaso - Frattesi (od 76. Folorunsho), Chiesa (od 76. Raspadori) - Scamacca (od 84. Retegui).

Bio je to drugi susret na BiH klupi za novog izbornika Sergeja Barbareza, koji se susreo s velikim brojem otkazivanja igrača zbog ozljeda. Prije šest dana izgubili su i od Engleske sa 0-3. Italija otvara Euro 15. lipnja protiv Albanije, u drugom kolu pet dana kasnije će odmjeriti snage sa Španjolskom, a u zadnjem susretu u skupini 24. lipnja na rasporedu je susret između Italije i Hrvatske.

GALERIJA Fantastični prizori u Njemačkoj. Tisuće Hrvata dočekale vatrene

International Friendly - Italy v Bosnia and Herzegovina
1/38

Komentara 2

BP
Besposlen pop
07:22 10.06.2024.

Čini se da je Bosna spremna za Euro

ŠT
ŠtoReći
23:28 09.06.2024.

Što na to ima reći poznati talijanski novinar ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije