Čak 12 Hrvata igrat će u elitnom nogometnom klupskom natjecanju

Ivan Rakitić: Bit će iznenađenja ove sezone u LP-u!

Ivan Rakitic
Reuters
27.08.2010.
u 08:45

- I na SP-u smo vidjeli da su sve manje razlike između momčadi - kaže Rakitić.

Ni jedan naš klub, na žalost, ove sezone neće igrati u Ligi prvaka. No, Hrvatska će biti zastupljena sa čak 12 nogometaša, evo i popisa: Olić, Pranjić (oba Bayern), Modrić, Ćorluka, Kranjčar (svi Tottenham), Srna, Eduardo (obojica Šahtar), Lovren (Lyon), Jelavić (Glasgow Rangers), Bjelanović (Cluj), Ozobić (Spartak Moskva) i Rakitić (Schalke), koji nam je i prokomentirao taj lijepi podatak:

– To je velika stvar za hrvatski nogomet, dokazuje da još i te kako vrijedimo. Najviše će koristi od toga imati reprezentacija, stalno ćemo biti u visokom tonusu, igrat ćemo utakmice na najvišoj razini. Šteta je samo što ni jedan hrvatski klub nije u eliti – kaže Rakitić.

Kakve su Schalkeove europske ambicije?

– Pokušat ćemo, naravno, otići što dalje. Prvi je cilj proći skupinu, a onda je sve moguće.

Bilo je mnogo promjena u europskim klubovima, tko je favorit za osvajanje Lige prvaka?

– Barcelona je već pokazala da je snažna barem koliko i lani. Ne znam koga bih posebno izdvojio, uvijek su tu Chelsea, Bayern, Inter, Real, Manchester United... No, sudeći prema viđenome na SP-u, one takozvane male momčadi nerijetko iznenade favorite. Sve su manje razlike i ovo bi mogla biti sezona s najviše iznenađenja u Ligi prvaka – smatra Rakitić.

Je li svojevrsna afera s navijačkim majicama u Schalkeu imala posljedica za vas kod trenera Felixa Magatha? Podsjetimo, odjenuli ste majice s natpisom "mala skupina" i tako dali potporu dijelu navijača koji je protiv Magatha?

– Sve je to bio nesporazum, nas četvorica nismo mislila ništa loše kada smo odjenuli te majice. Naravno da nemamo ništa protiv trenera, nismo razmišljali da će se protumačiti da smo protiv njega ako odjenemo majice kojima pokazujemo da cijenimo naše navijače. Magath je to shvatio i nema baš nikakvih problema, sve je u redu – kaže Rakitić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije