PONAJBOLJI VEZNJAK REPREZENTACIJE

Ivan Rakitić se vraća u hrvatski nogomet, evo zašto je otišao iz reprezentacije

Ivan Rakitić i Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
18.07.2024.
u 13:17

Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku, rekao je Rakitić

Transfer Ivana Rakitića u Hajduk glavna je tema dana. Tako se bivši hrvatski reprezentativac rođen u Švicarskoj vratio u hrvatski nogomet četiri godine nakon odlaska iz reprezentacije (ne računajući duel protiv Dinama sa Sevillom 2022. u sklopu Europske lige), a ovo mu je s 36 godina prvi angažman u HNL-u u karijeri.U reprezentaciji je proveo godine i godine, jedan je od članova "kluba 100" ubilježivši 106 nastupa uz 15 golova. Bio je jedan od ključnih igrača osvajanja srebra sa Svjetskog prvenstva 2018. gdje je zabio ključne 11-erce Danskoj i domaćinu Rusiji, a zabio je i Argentini. Ukupno je na velikim turnirima zabio dva gola. Uz gol Argentini zabio je i Češkoj na Euru u Francuskoj 2016.

 

 

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

Od tog dana je odlučio biti fokusiran na Sevillu s kojom je od tog dana osvojio sedmi naslov Europske lige 2023., ali je svejedno izjavio da će prihvatiti poziv u reprezentaciju ako im bude potreban.

"Najteži dan, najgori dan. Nijedan poraz u karijeri nije mi ostavio takav osjećaj u prsima. Kad sam uzeo mobitel da nazovem izbornika, riječi nisu htjele van. Uvijek želim ostaviti otvorena vrata u bilo kojem slučaju, uvijek Hrvatska i izbornik može računati na mene. Za minutu, penale i sve što treba za moju Hrvatsku".

Ipak, od tog dana više im nije bio potreban.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Ivan Rakitić i Zlatko Dalić
1/21

Komentara 3

KE
kermitt
18:35 18.07.2024.

I zašto je otišao? Pompozno napisali da znaju razlog, a u tekstu ni r od razloga...

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
13:22 18.07.2024.

Hajduk će trebati angažirati gerontologa koji će se baviti rasporedom i količinom vježbi, prehranom i ostalim uvjetima treniranja Hajdukovih veterana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije