ATLETIKA

Ivana i Sanja u finalu kladiva, Blanka Vlašić izravno u finale

18.07.2003.
u 00:00

Ivana Brkljačić i Sanja Gavrilović s lakoćom su ušle u finale bacanja kladiva prvi dan Europskog mlađeseniorskog prvenstva. Ivana je u svojoj kvalifikacijskoj skupni bila treća, a Sanja četvrta, dok su

ukupno u finale ušle kao šesta (Ivana) i sedma (Sanja).

- Znala sam već nakon prvog hica da imam dužinu za finale. Tako da sam preostala dva hica bacala opuštena. No, ta druga dva hica u kvalifikacijama nisu bila dobra, jednom sam se previše zavrtjela u krugu, a u drugom mi je kladivo završilo u mreži. Jako me boli stopalo i do kraja ću morati to nekako izliječiti. Moram istaknuti i to da je kavez bio previše zatvoren - rekla je Ivana Brkljačić.

Naša najbolja kladivašica ušla je u finale hicem od 63,31 metar.

I Sanja Brkljačić sve dvojbe vezane uz finale riješila je u prvom hicu, kada je kladivo doletjelo do 62,93 metra.

- Žao mi je onog drugog hica kada je kladivo doletjelo izvan segmenta. Da sam tehnički taj hitac dobro izvela daljina bi bila negdje oko 65,66 metara. Svoj cilj, a to je bio ulazak u finale, ispunila sam i sada ću se dobro pripremiti da za dva dana bacam još dalje. Prvi put bila sam smirena u sva tri hica, krug mi odgovara jer je prilično brz - kaže Sanja.

Sudeći po rezultatima iz kvalifikacija, prva favoritkinja za zlatnu medalju je poljska kladivašica Kamila Skolimowska, olimpijska pobjednica, koja je i najdalje bacila (66,02 m). Uz nju, za medalje će se boriti i Bjeloruskinja Meankova, Njemica Heidler, Ruskinja Hanafejeva, a treba im pridodati i naše dvije kladivašice. Kvalifikacije visa nisu održane zbog premalog broja prijavljenih atletičarki, pa je Blanka Vlašić izravno ušla u subotnji finale.

- Baš sam mislila imati barem jedan skok prije finala, a ovako imam previše dana bez skokova - rekla je Blanka Vlašić.

Danas će od naših nastupiti Jurica Grabušić u kvalifikacijama na 110 m prepone, Petra Ptiček u polufinalu na 800 m, te Sanda Petričević i Petra Karanikić u kvalifikacijama troskoka odnosno dalja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije