Chengdu Open

Ivanišević: Uživao sam s Borgom, ali ne i s McEnroeom

Goran Ivanišević
Reuters
08.11.2009.
u 15:45

Šveđanin Thomas Enqvist (35) pobijedio je u finalu Chengdu Opena, turnira teniskih veterana u Kini, tri godine starijega hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića 7:5, 6:2.

Šveđanin koji je Hrvatu bio itekako neugodan za njihovih aktivnih dana na Touru, pobijedvši ga u pet od osam međusobnih dvoboja, breaknuo je Ivaniševića najprije u posljednjem gemu prvog seta, a onda još dvaput u drugoj dionici meča.

Hrvatskog je tenisača, nažalost, sputavala ozljeda bedrenog mišića u desnoj nogi, zbog koje se uglavnom oslanjao na pokušaje winnera iz servisa i reterna, odnosno trećega igranog poena nakon vlastitog servisa. Nije zbog ozljede stizao niti na mrežu kao što bi to činio inače.

Enqvist je tako osvojio i treći veteranski turnir u kojem je nastupio nakon uključenja u ATP Champions Tour. Pobjeda u Chengduu stigla je nakon slavlja u Sao Paulu i Parizu. Na 12 je pobjeda u 12 mečeva i uvjerljivo vodi na ATP Champions ljestvici, sa 750 bodova prednosti pred sunarodnjakom Stefanom Edbergom.

Na kraju turnira, pozdravljajući okupljene u dvorani, Goran Ivanišević je rekao:

- Prvo, igrao sam ovdje s Björnom Borgom. Uživao sam. Protiv Johna McEnroea nisam uživao jer se baš upirao dobiti me. No, nije me dobio. Tako sam se na kraju zabavio i pobijedivši vlastitog idola. Bilo mi je lijepo.

Chengdu Open, finale:
Enqvist – Ivanišević 7-5, 6-2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije