ŠOK U BANSKOM

Ivica bez druge vožnje slaloma: Skija je zahvatila kamen

\'Croatia\'s Ivica Kostelic celebrates his victory in the men\'s giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 9, 2011 in Adelboden. Kostelic won the men\'s slalom. AFP PHOTO / FABRI
AFP
27.02.2011.
u 09:06

U bugarskom Banskom održan je slalom, a Ivica Kostelić prvi put ove sezone nije završio utrku.

Vikend u Banskom Ivica Kostelić neće pamtiti po dobrome. Nakon što je u subotu lošijom superveleslalomskom vožnjom ostao bez postolja u superkombinaciji, dan kasnije nije se proslavio ni u svojoj disciplini te će iz Bugarske otići sa samo 45 bodova.

Ivica Kostelić startao je slalom s rednim brojem pet, odlično krenuo niz stazu u na prvom prolazu imao prednost pred Herbstom od 37 stotinki. Prije njega spustio se glavni konkurent za slalomski globus Jean-Baptiste Grange koji nije briljirao, sve je išlo po planu, ali tada je uslijedila neočekivana pogreška!

Ivek je haklao vrata, ušao mu je štap između skija što je značilo prvo odustajanje ove sezone. Prošli put to mu se dogodilo 29. siječnja u Kranjskoj Gori kada je vozio veleslalom.

- Od samog početka kad su mi i počeli problemi zapinjanja u zavoju, shvatio sam da nešto nije u redu i pokazalo se točno. Skija je negdje nakon starta zahvatila kamen i kant se oštetio u dužini 15 cm i jednostavno nije više držala. Šteta, tu nisam mogao ništa, skija se čudno ponašala i znao sam da nešto nije u redu. Popuštala je u zavoju pa sam dolazio sve bliže kolcu i haklao jer nisam mogao držati liniju. Dobro je da još imam prednost i tu ću prednost braniti u Kranjskoj gori - kazao je Ivica nakon utrke.

Na kraju je slavio Austrijanac Matt, drugi je bio njegov sunarodnjak Herbst (+0.04), a treći Francuz Grange (+0.48). U poretku slaloma Ivica sada ima samo 36 prednosti nad Grangeom.

Kostelić nije jedini koji nije uspio završiti prvu vožnju, tu su Jansrud, Berthod, Pangrazzi... I dalje ga muči ruptura mišića koljena, a u finišu sezone čekaju ga nastupi u Kranjskoj Gori (slalom i veleslalom), u Kvitfjellu (spust i superveleslalom) te u Lenzerheideu (sve discpline osim superkombinacije).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nad Cucheom ima 569 bodova prednosti, a ni Švicarac, ni Norvežanin Svindal ni Zurbriggen u osmom slalomu sezone nisu nastupili.

Natko Zrnčić-Dim završio je 34. i također ostao bez druge vožnje.

Ključne riječi

Komentara 8

KH
Khala
10:14 27.02.2011.

Ne slažem se da je Ivica danas kalkulirao! Vidjelo se da vozi sa silnom željom da osvoji i taj mali slalomski globus, i u toj želji je izgorio i zahaklao vrata..Ali, i pad forme je svojstven i vrhunskim sportašima..nema panike, Ivica će biti vlasnik VELIKOG GLOBUSA, jedva čekam!!!

CR
crocro
10:21 27.02.2011.

Khala , sve sam to i ja napisao i da u ovoj vožnji do polovice staze nije kalkulirao, te k tome dodao da nije imao koncentracije. Ali da je u posljednje vrijeme malo i kalkulirao to je istina. Ako mu malo idem uz vjetar to ne znači da ga ne volim kao Hrvatskoj skijaša i da ga ne želim vidjeti na pobjedničkom postolju za veliki i za još dva manja kristalna globusa. Ali činjenice se trebaju istaknuti koliko god nekoga obožavamo. Jer govoreći mu samo ono što bi on sam želio čuti, ne znači da mu činimo dobro i da mu pomažemo. Trebamo biti realni i reći da i on zna pogriješiti a danas je doista izgubio koncentarciju i dogodilo se što se dogodilo. Činjenica je da nije kraj svijeta i da će upravo Ivica postati novi prvak svijeta u skijanju. A time će neutraliziratiu i sve propuste kojih je bilo, kao i kod svakog drugog skijaša.

CR
crocro
09:19 27.02.2011.

Skije nisu ništa čudno lovile snijeg jer je išao dobro i imao najbolje prolazno vrijeme, jedina zadaća mu je bila da tako nastavi i dalje, po mogućnosti zadrži koncentraciju i poveća prednost do kraja staze. No, na žalost Ivica nije mogao zadržati koncentraciju ne samo u ovom slalomu, nego i u posljednje vrijeme, jer kako god se približava kraj ovosezonskog nastupa primjećuje se opći pad njegove forme što se može pripisati već gotovo osiguranom velikom kristalnom globusu što mu je i konačni cilj. No, istina je da Ivica malo u posljednje vrijeme i kalkulira, što mu se pomalo odbija od glavu. Ipak možemo Ivici samo zaželjeti da ipak ostvari toliku prednost da ga nitko ne može stići i da ga zdravlje posluži da uspije u misiji. Ivice, neka ti je sa srećom ostatak sezone, na čijem kraju ćeš nas ipak obradovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije