REMI NA POLJUDU

Ivković: Govorili su da ćemo ispasti, a mi smo osigurali Europu

Hajduk Lokomotiva
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/6
12.05.2013.
u 20:59

- Ostvarili smo povijesni uspjeh, ušli smo u Europu - rekao je Tomislav Ivković nakon remija s Hajdukom.

Stisnutih šaka Tomislav Ivković napustio je Poljud, Hajduk i Lokomotiva odigrali su 0:0, a vrlo je jasno zbog čega se trener gostiju toliko radovao.

Lokomotiva je ostvarila povijesni uspjeh, bodom u Poljudu i teoretski je osigurala igranje u Europi. Sada je neuhvatljiva Hajduku i Rijeci, Ivković je osigurao najmanje treće mjesto u prvenstvo. Ustvari, pravo čudo, s obzirom na pet bodova prednosti ispred Splita, bilo bi da Lokomotiva ne bude druga.

A ostao je još i uzvratni dvoboj finala Kupa. Ivković je u Poljudu, jednim udarcem ubio dvije muhe. Osigurao je Europu, ali i vratio poljuljano samopouzdanje svojim igračima. To je ono najvažnije s poljudskog dvoboja, koji je bio slab. Lokomotiva je tražila taj bod, bila bez nekih velikih napadačkih ambicija, a Hajduk je bio slab.

Tudor nije našao baš pravu kemiju u momčadi u kojoj u odnosu na finale Kupa nije bilo pet igrača (Blažević, Andrijašević, Sušić, Vuković i Milović). Istina, Splićani mogu žaliti za pobjedom, Maglica je u 4. minuti imao zicer, a u 68. minuti Vuković je, nakon što je Picak srušio Mujana, iz jedanaesterca pogodio vratnicu. Lokomotivin trener sjao je od sreće.

- Sve što kažete slažem se s vama, ostvarili smo povijesni uspjeh, ušli smo u Europu. Svima čestitam, od čistačice, preko igrača do predsjednika, svi smo bili u ovom projektu, imali odličnu atmosferu. Utakmica? Bili smo ispuhani od finala kupa, i mi i Hajduk, u ovih nekoliko dana prešli smo 1600 kilometara, imali smo sreće, Maglica je promašio zicer, Vukovi nije iskoristio jedanaesterac - iskreno je kazao Ivković.

Lokosi protiv Dinama u punom sastavu

Na trenutak se vratio unatrag.

- Prije prvenstva igračima sam govorio da se možemo boriti za Europu i da ćemo daleko dogurati u kupu. Drugi su govorili da smo kandidati za ispadanje - kazao je Ivković.

Poljudski dvoboj bio je drugi čin svibanjskih utakmica Hajduka i Lokomotive. Slijedi uzvrat finala kupa.

- Ako idemo po redu, poraz, pa neodlučeno, onda sada slijedi naša pobjeda, najviše volim one od 1:0. Ma, šalim se, želim svaku pobjedu, koja nosi kup. Da smo izgubili uvukla bi se nervoza - kazao je Ivković.

Prije Hajduka "lokosi" imaju dvoboj s Dinamom, kojeg nikada nisu pobijedili. Evo prigode.

- Protiv Dinama neću nikoga odmarati, ne želim prekidanjem ritma, želim uzeti bod, koji će nam osigurati drugo mjesto - kazao je Ivković.

Hm, bilo bi i vrijeme da Lokomotiva napokon ne izgubi od Dinama, "bocnuli" smo Ivkovića.

- Koliko puta Split nije izgubio od Hajduka - uzvratio je Lokomotivin trener.

Iznenadio se kad je shvatio da nije baš da Split stalno gubi od Hajduka, da statistika nudi drugačiji odnos od onog Dinama i Lokomotive.

- Sad ćemo to s tri boda protiv Dinama pokušati nadoknaditi - u sjajnom raspoloženju zaključio je Ivković.

Tudor: Presudila je sreća

Igor Tudor za vrijeme utakmice širio je ruke, od bijesa bacio bocu s vodom. Poslije utakmice pokazao je drugačije raspoloženje.

- Rekao sam igračima da dignu glave, stave osmijeh na usta. Opet smo bili bolji, imali smo jedanaesterac i šansu Maglice, koja je bila više od jedanaesterca. Lokomotiva nam je prema naprijed kreirala vrlo malo toga. Bili smo bolji u ove dvije utakmice, ovaj put presudila je sreća - rekao je Tudor.

Vjeruje da će naplata stići u uzvratu finala kupa. Tudora baš nije zanimala Ivkovićeva "poraz, neodlučeno, pobjeda". Premda, vjerojatno ne bi imao ništa protiv poraza od 3:2, koji bi Hajduku donio kup.

- Ne obazirem se na to, najvažnije mi je da smo dobri, da smo u ove dvije utakmice bili bolji od Lokomotive - zaključio je Tudor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije