ZDRAVLJE GA SLUŽI

Ivo Karlović: Igrat ću i sa 40 godina!

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
17.07.2015.
u 11:30

Goran mu poručuje: Nemoj zaspati na lovorikama, ja bih se mogao i vratiti!

Turnir u Newportu za Ivu Karlovića ima posebno značenje. Tu se prije dvije godine vratio tenisu nakon tromjesečne stanke zbog preležanog virusnog meningitisa. Pobjeda u prvom kolu protiv Roger-Vasselina bila je Ivino novo tenisko rođenje. Div sa Šalate došao je tada do četvrtfinala u kojem je bio zaustavljen od Isnera.

Dvije godine kasnije Ivo je opet u četvrtfinalu istog turnira. Sad je u drugom kolu sa 6:4, 7:6 (4) pobijedio Tunižanina Maleka Jazirija, 85. tenisača svijeta, i tako osvetio Antu Pavića koji je bio prethodna žrtva najboljeg arapskog tenisača. Ivo je u tom dvoboju pogodio čak 29 asova. Uz onih 11 u prvom kolu protiv Ukrajinca Marčenka, to je čak 40, pa se još malo primaknuo u namjeri da dosegne rekordera Gorana Ivaniševića. Goran je u karijeri odservirao 10.183 asa, a Ivo ih u ovom trenutku ima 9818, što znači da zaostaje samo 365. Karlo kaže da mu je Goran rekao da će i sam biti sretan kad ga on konačno prestigne. No Ivanišević je, više u šali, dodao i ovo:

– Ne bi valjalo da Ivo nakon toga zaspi na lovorikama jer bih se ja mogao i vratiti.

No za Karlovića (36) najvažnije je da ga zdravlje služi.

– Ne osjećam se manje tjelesno sposobnim nego prije 10-ak godina i još uvijek uživam putovati po turnirima. Sve ovisi o ozljedama i plasmanu, ali ako se budem mogao držati jačih turnira, nije nemoguće da ću igrati i s 40 godina – kazao je Ivo.

>> Ivo Karlović nastavlja s odličnim igrama, prošao je u četvrtfinale!

Komentara 1

PE
peugeot
18:34 17.07.2015.

Naravno da ces igrati i u cetrdesetoj kad imas srecu da imas "cudo od trenera" Srbina Petra Popovica! Kad cemo vec jednom vidjeti fotografiju tog "cuda od trenera"? Pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije