POČIVAO U MIRU

Iznenada preminuo legendarni nogometaš. Bio je jedan od najvećih u povijesti Bundeslige

Pixabay
10.10.2024.
u 08:50

Za Werder je na vratima bio čak 16 godina, od 1972. do 1988. godine, te upisao nevjerojatna 444 nastupa u Bundesligi. Nastupao je i za njemačku reprezentaciju, a bio je dio momčadi na dva velika natjecanja.

Iznenada je preminuo Dieter Burdenski (73), jedan od najvećih nogometaša u povijesti slavnog Werdera iz Bremena, a samim time i istinska legenda Bundeslige. Bivši njemački golman iznenada je preminuo u bremenskoj bolnici, samo četiri dana nakon što je kao počasni gost pratio utakmicu bremenskog sastava. Bio je na stadionu kao dio generacije koja je 1999. godine osvojila trofej u njemačkom kupu.

Za Werder je na vratima bio čak 16 godina, od 1972. do 1988. godine, te upisao nevjerojatna 444 nastupa u Bundesligi. Nastupao je i za njemačku reprezentaciju, a bio je dio momčadi na dva velika natjecanja, Svjetskom prvenstvu 1978. godine i Europskom prvenstvu 1984. godine. Najveći uspjeh u nogometnoj karijeri mu je naslov prvaka Njemačke s Werderom već davne 1988. godine.

VEZANI ČLANCI:

Nakon nogometne karijere je vodio uspješan privatni posao, a zadržao se i uz Werder, koji je bio njegova prva nogometn ljubav. U posljednjih 40 godina je u klubu obnašao razne funkcije. Također, dugo vremena je  radio kao kolumnist uglednog njemačkog dnevnika Bilda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije