Ivo Karlović

Iznenadio sam i sebe, mislio sam da ću dulje čekati na prvu pobjedu

Ivo Karlović, James Blake
Igor Kralj/24 sata
06.01.2011.
u 21:40

- U Davisovu kupu igramo s Njemačkom, a pobjeda nad njihovim prvim igračem Kohlschreiberom puno mi znači.

Ivo Karlović jedna je od najvećih teniskih priča ovaj tjedan. U prvom nastupu nakon čak osam mjeseci stanke, na milijunskom turniru u Dohi, div sa Šalate iznenađujuće je izborio četvrtfinale. Tamo je od njega u dva seta bio bolji Rus Davidenko 6:3, 7:5.

Najvažnije je da ne boli

– Došao sam u Dohu bez prevelikih očekivanja. Mislio sam da će možda morati proći neko vrijeme dok ne pobijedim u prvom susretu, ali ispalo je odlično i pomalo sam iznenađujuće obranio lanjski rezultat na turniru – rekao je Karlo koji je nakon operacije Ahilove tetive u srpnju praktički u tenisu morao krenuti od početka.

– Prošlih nekoliko mjeseci bilo mi je zaista naporno. Nakon operacije u Finskoj, nekoliko tjedana kasnije mogao sam voziti bicikl, zatim sam trenirao udarce na teniskom terenu sjedeći na stolcu, pa samo stojeći na terenu. Trebalo mi je mnogo terapija i jakih treninga da bih se koliko-toliko pripremio za početak sezone. Završne sam pripreme obavio u Miamiju. Zasad je odlično. Nadam se da će se tako i nastaviti. Najvažnije je da me ništa više ne boli i da se mogu potpuno posvetiti tenisu – kaže Ivo posebno naglašavajući vrijednost pobjede nad najboljim njemačkim tenisačem.

– Pobjeda u 2. kolu nad Kohlschreiberom (7:6 (5), 6:7 (4), 7:6 (2)) jako mi puno znači jer se radi o 34. tenisaču svijeta, prvom njemačkom igraču, a za dva mjeseca u Zagrebu u 1. kolu Davisova kupa igramo upravo s Nijemcima. Do tada ima još dosta vremena, ali nadam se da ću do ožujka ostati zdrav i još više napredovati, i fizički i teniski – zaključuje Ivo, koji je u prva dva meča na turniru postigao čak 51 as, čime je najavio ozbiljnu kandidaturu za rušenje svog rekorda postignutog 2007. (1318 asova u sezoni).

Veić i Dodig ispali

Antonio Veić u drugom je kolu ATP turnira u Dohi izgubio od Letonaca Ernestsa Gulbisa (6:3, 6:1), dok je šesti tenisač svijeta, Čeh Tomas Berdych, u drugom kolu ATP turnira u Madrasu (Chennai) izbacio Ivana Dodiga - 6:2, 6:4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije