PREPUCAVANJA Verbalni rat uoči derbija u svibnju već je počeo, a ovoga puta sporna je lokacija na kojoj će modri spavati između utakmica

Jagodić: Hajduk nije gostoljubiv, idemo u plavo Međugorje

16.04.2009.
u 17:14

Mjesec i pol dana je do dviju Dinamovih utakmica u Splitu, a polemike su već počele. Kao da brojna prepucavanja nisu na startu proljetnog dijela prvenstva pokazala da napetost samo šteti nogometu, da Dinamo i Hajduk nisu dobro igrali. Doduše, možda je Hajduk shvatio da je to dobar recept, jer on je u veljači ipak slavio.

Pedro Morales vraća se za tri tjedna i utakmicu s Rijekom


Crne prognoze govorile su da Pedra Moralesa neće biti do kraja sezone. One opreznije čekale su da Čileanac ode na pregled magnetskom rezonancijom. Naime, u susretu s Interom Morales je iščašio rame i napustio travnjak. No, na njegov povratak modri neće morati tako dugo čekati. Po prognozama liječnika, Morales bi već za tri tjedna mogao igrati, realno ga je očekivati u utakmici s Rijekom 3. svibnja. A počet će trenirati uskoro. Problem nije velik i dobro učvršćeno rame neće mu smetati pri treninzima. (rj)
Prepucavanja su počela zbog sudaca tih utakmica finala kupa i posljednje utakmice prvenstva. Kad je Dinamo doznao da će se uzvratni susret finala kupa igrati u Splitu, sportski je direktor Zoran Mamić najavio mogućnost da plavi između 28. i 31. svibnja ostanu u Splitu.

Htjeli smo na Poljud
No, nakon izjave Hajdukova direktora Fredija Fiorentinija koja se pojavila u medijima, da plavi u Splitu neće mirno spavati, u Maksimiru su se digli na noge. Shvatili su to kao upozorenje, možda čak i kao prijetnju.

– Hvala Hajduku na gostoprimstvu. A baš smo htjeli pitati bijele možemo li spavati u njihovim prostorijama na Poljudu, to bi nam bilo idealno za pripreme za zadnju utakmicu. No, odgovor iz Hajduka dobili smo prije nego što smo i poslali upit – kazao je član uprave Siniša Jagodić.

Očito su u maksimirskim salonima brzo obavljene konzultacije i pala je odluka:

– Kad ne možemo biti u Splitu, idemo u našu plavu Hercegovinu! – prenio je Jagodić klupski stav.

Iz Vile Regine po naslov
Dinamovo će odredište nakon uzvratne utakmice finala kupa 28. svibnja pa sve do posljednjeg kola prvenstva i 31. svibnja biti Međugorje. Plavi ondje odlaze svake godine na zimske pripreme, iznimno su zadovoljni uvjetima rada i gostoljubivošću domaćina. Vila Regina će zacijelo opet biti baza plavih, iz koje će na Poljud u bitku za naslov.

Nedavno je Izvršni odbor najavio recesiju, smanjenje broja karantena, putovanja na dan utakmice. No, razumljivo je da nitko ne pita za recesiju kad je riječ o putu u Split, Mamić neće pitati koliko košta ako Dinamo na kraju bude slavio. Bude li obrnuto, ne treba sumnjati u nove potrese i nove antirecesijske programe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije