Dinamo bolji od CSKA (6:2)

Jakirović: Morat ću počastiti zbog prvijenca sina za Dinamo. Leon: Ma neka tata časti

Austria: Pripremna utakmica Gnk Dinamo - CSKA 1948.
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
11.07.2024.
u 08:00

Na tribinama su ovaj prijateljski ogled pratili Bruno Petković, Martin Baturina, Marko Pjaca i Arbër Hoxha. I oni su se na poluvremenu spustili na teren, ali samo po osvježenje.

Bugarski CSKA nije bio preteška zadaća Dinamu u prvoj pripremnoj utakmici u Bad Radkersburgu, malom mjestašcu na slovensko-austrijskoj granici. Veći je izazov bila gotovo nesnosna vrućina po kojoj su ove dvije momčadi odigrale na gotovo 40 stupnjeva Celzijusovih. Teško je bilo preznojavati se na tribinama 'pod pekom' malenog stadiona lokalnog šestoligaša. Nije bilo lagano ni Velimiru Zajecu koji je na kraju ipak mogao biti zadovoljan viđenim u Dinamovoj uvjerljivoj 6:2 pobjedi.

Sergej Jakirović sigurno ima još dosta toga za uštimavati.

Teško poluvrijeme

- U prvom poluvremenu je bilo ekstremno teško. Bile su teške noge, što je sasvim očekivano. Nezadovoljan sam time što smo lako trošili posjed, napravili smo nekoliko kardinalnih grešaka, Zagorac nas je spasio. Kulenović je zabio lijep gol, ali, da, vidjelo se da smo teški. Puno je bilo lakše u drugom poluvremenu, stvorili smo mnogo prilika, zabili pet lijepih golova. Mladost je skrenula pažnju na sebe, što je za klub poput Dinama uvijek jako, jako dobro. Ovi klinci su sigurno budućnost Dinama, drago mi je kako se razvijaju - kazao je Jakirović nakon utakmice.

Sigurno je Jakirović mogao biti zadovoljan impulsom koji su donijeli neki mlađi igrači, strijelci Noa Mikić i Patrik Horvat.

- Tražimo i dalje krila, konkurencija je ta koja te tjera naprijed, ali oni su budućnost Dinama. Ja Patrika Horvata, recimo, znam od zagića. Samo je bitno zdravlje, vjerujem da će se svi oni dobro razvijati - kaže Jakirović.

Na tribinama su ovaj prijateljski ogled pratili Bruno Petković, Martin Baturina, Marko Pjaca i Arbër Hoxha. I oni su se na poluvremenu spustili na teren, ali samo po osvježenje.

A Jakirović je mogao biti zadovoljan izvedbom i svog sina Leona koji je postigao prvijenac za Dinamo. Tko će počastiti, otac ili sin?

- Već su mi rekli da ja moram častiti. Nekako ćemo se dogovoriti - smije se Jakirović.

Nasmijan je nakon susreta bio i Leon kojeg smo sreli ispred stadiona.

- Ma neka tata časti - smije se i Jakirovićev sin.

Također, dobar dojam ostavili su Lukas Kačavenda i Marko Rog koji je u drugom dijelu nosio i kapetansku vrpcu.

- Kačavenda je igrao zadnju utakmicu protiv nas dok sam još bio na Rujevici, skoro godinu dana je prošlo. Trebat će mu vremena, ali on se ne boji, ide odlično. Rog? Što da uopće o njemu pričam. Da mu se nije dogodila ta ozljeda, ne bi ni došao u Dinamo. Izašli smo mu ususret, da pomognemo mi njemu i on nama - kaže Jakirović.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Austria: Pripremna utakmica Gnk Dinamo - CSKA 1948.
1/61
 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
11:23 11.07.2024.

Ovo je malo nezgodno. Taj , reklo bi se stručno, nepotizam. Osim ako mali nije novi Maradona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije