Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE TRENERA

Jakirović nakon remija: Nisam zadovoljan bodom, nedostajalo nam je čvrstine u prvom dijelu

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 22. kolu SuperSport HNL-a
Marko Lukunic/PIXSELL
10.02.2024.
u 20:19

- Stavio sam Špikića da optereti beka Lokomotive, jer smo htjeli napadati dubinu, izvadio sam ga iz igre na poluvremenu jer se nije dobro osjećao. Bio je asistent za prvi gol. Imamo četiri krila, tu možemo miksati - objasnio je trener Dinama zašto nije stavio Kaneka u prvih 11

Nakon iznimno zanimljive utakmice 22. kola HNL-a između Lokomotive i Dinama koja je završila podjelom bodova (2:2), svoje reakcije su podijelili i treneri momčadi. 

Trener Dinama Sergej Jakirović nakon dvoboja nije bio sretan ishodom, ali ni nekim stvarima u samoj igri svoje momčadi

- Dosta živa i dinamična utakmica. Nisam bio zadovoljan s čvrstinom u prvom poluvremenu. Pohvalno je što smo se uspjeli vratiti iz minusa. U prvom poluvremenu nismo imali dobru organizaciju igre, kvalitetan protok lopte, nismo se uspjeli nametnuti. U drugom dijelu smo napravili zamjene, na kraju se igralo ‘run and gun‘, jer smo željeli zabiti gol. Moramo se zadovoljiti s bodom, ali ja s time nisam zadovoljan.

Zatim je Jakirović dobio pitanje zašto je iz igre izvadio Martina Baturinu, koji je asistirao Bruni Petkoviću za drugi gol Dinama.

- Nije bilo nekog posebnog razloga, Uveli smo Bulata Ademija da dobijemo na duelima. Uveli smo i Kulenovića, ali nismo uspjeli zabiti.

Mnoge je iznenadilo što u dvoboju protiv Lokomotive od prve minute nije startao Japanac Takuro Kaneko, jedan od najboljih igrača Dinama u posljednja dva-tri mjeseca.

- Stavio sam Špikića da optereti beka Lokomotive, jer smo htjeli napadati dubinu, izvadio sam ga iz igre na poluvremenu jer se nije dobro osjećao. Bio je asistent za prvi gol. Imamo četiri krila, tu možemo miksati.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja također ističe žal za ishodom budući da je njegova momčad u dva navrata tijekom susreta imala vodstvo.

- Za publiku je to bila iznimno zanimljiva i dinamična utakmica. Žao mi je što iz naših prilika nismo povećali vodstvo. Jer smo na kraju morali ginuti. Da je Mudražija zabio u drugom dijelu, tko zna kako bi bilo. Crna mačka za Dinamo? Ne znam jesmo li crna mačka... U ovom prvenstvu smo izgubili samo pet utakmica. Očito ne ležimo Dinamu - rekao je Čabraja, a zatim se osvrnuo na strijelca i jednog od najboljih pojedinaca Lokomotive, Fabijana Krivaka:

VEZANI ČLANCI:

- Krivak je igrao zaista dobro, on je 2005. godište, vjerujem da će izrasti u sjajnog igrača. Danas su nam igrala tri juniora, 2005. godište, dvojica 2004. godište, dvojica 2003. godište. Treba im dati šansu i vjerovati u njih.

Čabraja je zatim dobio pitanje koje je na usnama svih ljubitelja najvišeg razreda hrvatskog nogometa - tko će biti prvak HNL-a?

- Prvenstvo je dugo, svatko može biti prvak. Ali momčadima koje su u vrhu svaka utakmica mora biti igra ‘za život‘. Istina, na stadionu se orilo samo za Dinamo, ali za moje je igrače to naravno bila dodatna motivacija. A imali smo i tisuću ljudi protiv Varaždina, možda se ljudima dopada kako funkcioniramo - rekao je strateg Lokomotive.


 
 

Komentara 7

FR
freeshooter
20:23 10.02.2024.

...dok nama igraju slabopokretni Ademi i ništapokretni Bulat, te slaboformni Mišić...uz Hoxhu koji nije ni za klupu Dinama...nam će igra biti ovako nepovezana, spora, neagresivna, bezidejna, sa preskakanjem vezne linije, i odsustvom bilo kakvog organiziranog nogometa... ovo je sve tako loše, loše da nemože biti lošije, nije za vjerovati koliko smo pali ... sada se već brinem, nije mi dobro, nevidim izlaz...

NO
Noštromo
21:16 10.02.2024.

Jakir misli da nije kriv on vec igrači. Čovjek 2 puta nije pobjedio Lokomotivu sa ovako dobrom ekipom.

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
21:09 10.02.2024.

Kod pravih trenera se 'potpis' vidi već nakon par utakmica. Kod Jakirevića je sve isto kao i prvi dan. Niti glave niti repa, a bome niti prepoznatljivog stila igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije