Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA POBJEDA

Jakirović već dugo spašava živu glavu. Pobjedom nad Hajdukom opravdao je ostanak na klupi

Zagreb: Međusobni ogled momčadi GNK Dinama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
02.04.2024.
u 07:00

Morat ćemo u srijedu biti još bolji da bismo slavili – ustvrdio je trener Dinama nakon pobjede u Splitu. Prilično je izvjesno da će plavi ponovno igrati slično, pragmatično i da neće jurnuti kao što nisu ni u prvenstvu, no sad ipak mogu igrati slobodnije jer su važniji posao napravili

Više puta se o Sergeju Jakiroviću govorilo kao o bivšem treneru Dinama, jednom je i sam glasno razmišljao o odlasku, nakon debakla s Ballkanijem, treslo mu se i nakon Lokomotive, bivši Izvršni odbor i Uprava više su puta razmišljali o smjeni trenera nezadovoljni igrama i rezultatima.

Koliko znamo, bio bi bivši, no u klubu nisu pronašli zamjenu, trenera koji bi im odgovarao, a s druge strane kad su već morali platiti otpremnine Anti Čačiću i Igoru Bišćanu, previše bi im bila još jedna takva isplata uz koju bi morali platiti i novog trenera. Jakirović je tako preživljavao te na kraju doveo Dinamo do proljeća u Europi u kojem je napravio dobre rezultate, izbacio favorizirani Betis, pobijedio PAOK u Zagrebu, pa ispao u Solunu sa skandaloznih 1:5. No, na kraju su to bili zadovoljavajući europski rezultati kakvima bi se još kako ponosili naši ostali klubovi.

VIDEO Splitskom rivom orile se Dinamove pjesme. Navijači i prolaznici u šoku

Debakl protiv Lokomotive

U HNL-u se očekivalo više, ali kad se pogleda samo ovaj drugi dio prvenstva, onda je osim početnog strašnog poraza od Lokomotive 0:3, sve drugo bilo vrlo dobro, slavio je nad Istrom i Goricom, pa remizirao s lokosima, pobijedio Varaždin, Rijeku, remizirao u Osijeku, pobijedio Slaven Belupo i Rudeš, uz otegotnu okolnost što je u to vrijeme igrao i teške europske utakmice.

I sad je došao šlag na tortu, pobjeda nad Hajdukom u Splitu u velikom derbiju za koji je velika većina ustvrdila da će biti kraj za jedan klub u utrci za naslov prvaka, ali i da će jedan od trenera, Dinama i Hajduka, zacijelo dobiti otkaz. Jakirović ga sigurno neće dobiti, on je ovom pobjedom pred punim Poljudom zadržao Dinamo u lijepoj prilici da se okiti naslovom prvaka. Jakirović je tako pokazao da je zaslužio ostanak na klupi i kad plavi nisu izgledali nimalo dobro, očito je da smjene trenera nisu baš uvijek najbolje rješenje, nekad treba i strpljenja.

VEZANI ČLANCI:

Jakirović još nije ni blizu završetku posla, čeka ga još puno izazova, plavima niti jedna utakmica nije bezazlena, ali zasad stoje prilično dobro. Rijeka je još uvijek prva s bodovnom prednosti čak ako Dinamo upiše i tri boda u zaostaloj utakmici s Varaždinom (igra se 17. travnja). Rijeku se hvali na sva usta, potpuno opravdano jer doista igraju i lijepo, učinkovito i efikasno, no da Dinamo s Jakirovićem nije uopće loš, govori statistika. Naime, Dinamo je s njim na klupi u HNL-u u prosjeku osvajao 2,21 bod po utakmici i po tome je potpuno izjednačen s trenerom Rijeke Željkom Sopićem, a vodili su isti broj utakmica u HNL-u (24).

Ono što se može zamijetiti je da Jakiroviću više odgovaraju zahtjevniji suparnici, imali smo pravo kad smo očekivali da će protiv Hajduka igrati slično partijama protiv Betisa i PAOK-a, s čvrstim srednjim blokom. I to plavi rade dobro, tako su potpuno zaustavili Hajduk, te sjajnim potezom Petkovića stigli do slavlja i možda krucijalne pobjede. A Poljud valjda odgovara Jakiroviću, ovo mu je peti put da slavi na tom stadionu i to s pet različitih klubova. Kao trener Sesveta, slavio je nad drugom momčadi Hajduka u drugoj ligi, slavio u prijateljskoj utakmici protiv prve momčadi bijelih vodeći Zrinjski, pobijedio ih i kao trener Gorice, pa onda na klupi Rijeke i sad kao strateg Dinama.

VEZANI ČLANCI:

Ponovno će igrati pragmatično

Pred Dinamom je sada novi izazov, već u srijedu igra ponovno s Hajdukom na Poljudu, sad je riječ o polufinalu kupa. Plavi u tu utakmicu ulaze sa psihološkom prednosti nakon subotnje pobjede, no neće im ponovno biti lako bez obzira na to igrao Livaja za Hajduk ili ne. Porazom u prvenstvu Hajduk bi sad sve karte mogao baciti baš na kup iako plavi žele dvostruku krunu, žele kup koji nisu osvojili od 2021.

– Morat ćemo u srijedu biti još bolji da bismo slavili – ustvrdio je trener Dinama nakon pobjede u Splitu.

Prilično je izvjesno da će plavi ponovno igrati slično, pragmatično i da neće jurnuti kao što nisu ni u prvenstvu, no sad ipak mogu igrati slobodnije jer su važniji posao napravili, za razliku od Hajduka koji mora spašavati sezonu, barem u kupu, iako matematički još u prvenstvu nije otpisan.

GALERIJA Petković srušio Hajduk na Poljudu! Livaja se ozlijedio, Hajduk sve dalje od titule prvaka

Zagreb: Međusobni ogled momčadi GNK Dinama
1/31

Komentara 1

EJ
ejStef
10:47 02.04.2024.

Trenutno je rezultat puno bolji od igre. Ako pogledate derbi, Dinamo nije napravio niti jednu šansu igrom, dok je obrana bila poprilično nekompaktna, Hajduk je stvorio previše šansi. I dalje visoke lopte u prostor predstavljaju ogroman problem Dinamu, nešto malo su se popravili u obrani prekida, no i tu stanje nije bajno... Limitiran igrački kadar, tvrdoglav, ali i ograničen trener, no trenutno ima sreće, hoda po rubu. Za sada se može primijeniti ona da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije