VISOKI ULOZI

Jakiroviću bi Rijeka mogla presuditi: 'Napravit ćemo sve da ode poražen i tužan'

Dinamo i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
10.11.2023.
u 13:57

"Po meni je Dinamo najskuplja i najbolja momčad lige. Ipak, kako sam i najavio, mi ćemo taj Dinamo napasti. Onaj tko se protiv Dinama povuče dobije gol ili golove", rekao je trener Rijeke, Željko Sopić

Dinamo i Rijeka ove nedjelje od 19 sati na stadionu Rujevica igraju derbi 15. kola HNL-a. Derbi je osobito važan za trenera Sergeja Jakirovića koji nakon iznenadnog odlaska iz Rijeke nije imao dobar učinak na Maksimiru, a nakon domaćih i europskih kikseva, upravo mu ovaj okršaj s bivšim klubom može presuditi.

Rijeka svome bivšem treneru posao neće nimalo olakšati. Momčad pod vodstvom Željka Sopića izgleda vrlo dobro te se konstantno s Hajdukom bori za prvo mjesto na tablici. Trenutno zaostaju tri boda za 'bijelima' i imaju četiri boda više od 'plavih'. Jakirović, čiji je odlazak iz Rijeke izazvao nezadovoljstvo kluba i navijača, pobijedio je u derbiju 27. kolovoza, no Dinamo je sada u krizi iz koje se izlaz slabo nazire. 

GALERIJA Mariju Kovačeviću dijagnosticiran karcinom. Nastavlja voditi momčad Varaždina

Dinamo i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
1/17

Doima se da njegov bivši klub željno iščekuje ovaj susret te da će sve dati od sebe da ih poraze. Dapače, prema komentarima s press konferencije na kojoj su sudjelovali Željko Sopić i stoper Matej Mitrović, doima se kao da spomenuti događaji predstavljaju dodatnu motivaciju.

VEZANI ČLANCI:

"Svi su spremni za utakmicu u kojoj mi idemo dati sve od sebe da protiv najbolje hrvatske momčadi na rasprodanoj Rujevici osvojimo tri boda. Da, po meni je Dinamo najskuplja i najbolja momčad lige. Ipak, kako sam i najavio, mi ćemo taj Dinamo napasti. Onaj tko se protiv Dinama povuče dobije gol ili golove. Dakle, nemamo izbora nego dignuti linije visoko i ne dati im blizu gola", rekao je Sopić.

"Jakirović je puno dobroga napravio dok je bio tu, ali u nedjelju će biti na suprotnoj strani. Napravit ćemo baš sve što možemo da s Rujevice ode poražen i tužan", kazao je Mitrović.

VIDEO Emotivan Dinamov navijač: Za mene je Zdravko Mamić gospodin. Njemu su sudili lopovi iz Osijeka

Komentara 6

EJ
ejStef
15:01 10.11.2023.

Dosta se potencira to seljenje trenera, isto kao što je Dinamo kupio Jakirovića, još bezobraznije je Rijeka dovela Sopića. Očito se mora malo zabavljati navijače i vlastite greške prenijeti na druge... Mogao je Mišković staviti veću odštetu, pa bi onda bilo teže dobiti Jakirovića. No onda riskira i više love ako mu da otkaz... A što se tiče same utakmice, nema Jakirović igrače, ovo u Češkoj bilo je najbolje što Dinamo ima, a svi smo vidjeli što je to. Obrana se ne može obraniti, a napad ne može dati gol... Prisiljen je žrtvovati igrače na pozicijama koje im ne odgovaraju, jer nema koga staviti, time im samo snižava cijenu, a igra je loša. Ljubičić na beku, Špikić na lijevom krilu, Bulat na nedefiniranom mjestu, Baturina i Vidović na krilima, Ristovski na stoperu, itd. S time da neki igrači kada ne igraju, pada im izvedba, npr. Moharami ako redovno igra, onda pruža dobre partije, kada ne igra, nestane... Ovo što je napravila uprava je katastrofa, a ceh će opet platiti trener. Nevjerojatno koliko je loše poteze vukla, na kraju su se samo brinuli za fotelje, klub i rezultati im uopće nisu važni...

FR
freeshooter
14:37 10.11.2023.

...ovo prelazi granice sportskih želja... moglo bi se vratiti jednim velikim porazom Rijeke, iako u krizi Dinamo je i dalje najjači... što će i pokazati... a pri tome Riječani zaboravljaju koliko je zadnjih godina upravo Dinamo igrački podržavao Rijeku... tako da, vidjet ćemo tko će biti tužan...

DU
Deleted user
15:18 10.11.2023.

Ovo s Rijekom je tragikomično, oni oteli trenera isto ko šta je Dinamo oteja, al svoje ne spominju, žalostan klub skoro ko hajduk. Idemo Dinamo idemo Jakire, pobjedimo rijeku i malo po malo se stabilizirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije