PRVI NAPADAČ DINAMA

Jakiroviću ozljeda Petkovića nije dobro 'sjela', no ima i jedna dobra vijest

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
04.10.2023.
u 08:00

Nakon Ballkanija i Istre slijedi reprezentativna utakmica pa Gorica te bi za Viktoriju 26. listopada Petko trebao biti spreman

Nikad nije dobro igraču koji još nije apsolutno spreman i zdrav dopustiti da igra, opasnost od obnove ozljede je velika. No Bruno Petković je, prema riječima trenera Sergeja Jakirovića tražio da krene u utakmicu protiv Hajduka, nije želio propustiti veliki derbi.

Na Dinamovu žalost, izdržao je 44 minute, ni do tada plavi nisu briljirali, ali u drugom dijelu bez njega su bili potpuno anemični i bezidejni, uzalud im je bio veliki posjed lopte. Jakiroviću sigurno nije dobro 'leglo' saznanje da je njegov prvi napadač obnovio ozljedu zadnje lože. Srećom, nije tako strašno i prema procjenama liječnika izbivat će tri tjedna. To je dobra vijest za plave jer u tom razdoblju imaju samo dvije utakmice, sad u četvrtak igraju na Kosovu s Ballkanijem, a onda im u Maksimir dolazi Istra.

Drmić, Petković, Emreli...

Te dvije utakmice plavi bi morali uspješno apsolvirati i bez Petkovića, a onda slijedi reprezentativna stanka nakon koje Dinamo igra s Goricom. U slučaju brzog oporavka možda bi Petko već tada mogao igrati, no važnije je da bude spreman 26. listopada kada plavima dolazi najjači suparnik u skupini Konferencijske lige – Viktorija Plzenj.

Za Ballkani, Istru i Goricu trener Jakirović će se već snaći, više će Petković nedostajati našoj reprezentaciji u utakmici s Turskom.

Jakirović ima alternative, igrače željne dokazivanja kojima će to će biti prilika da iskoriste minutažu. Josip Drmić je protiv Rudeša pokazao da nije izgubio golgeterske sposobnosti, zabio je hat-trick u 5:1 pobjedi. Sandro Kulenović 'načeo' je svojim pogotkom Ponikve u kupu. Doduše, obojica su dobili priliku i u derbiju s Hajdukom kad je izašao Petković, no Drmić u 45 kao ni Kulenović u 15 minuta nisu došli do izražaja. Ne može se reći ni da su bili loši, jednostavno je Dinamo igrao tako jalovo da nisu ni dobili priliku za postizanje pogotka.

Može se očekivati da će u spomenutim utakmicama koje slijede plavima igra biti na višoj razini negoli je bila u Splitu, pa će i napadači, koga god izabere Jakirović, imati i više prilika za postizanje pogodaka. Ima Jakirović i treću opciju, riječ je o Mahiru Emreliju koji i inače više voli igrati u špici ili iza špice, a manje na krilu na kojem je uglavnom igrao. Pa i silom prilika jer je Špikić bio ozlijeđen. On se oporavlja, a vrati li se na desno krilo, Emreli postaje objektivna opcija za središnjeg napadača.

Sudac iz Turske

U ovom trenutku čini se da Drmić drži prvu startnu poziciju pri izboru špice već za susret s Ballkanijem u četvrtak u Prištini, no sigurno će biti prilika i za Kulenovića. Barem u jednom dijelu utakmice. No Jakirović je na jučerašnjem treningu zacijelo isprobao različite varijante za četvrtak, dok će plavi u srijedu trenirati u 18 sati na stadionu na stadionu Fadil Vokrri u Prištini. U toj utakmici sudac će biti Atilla Karaoglan iz Turske. 

Komentara 6

EJ
ejStef
08:43 04.10.2023.

Jakirović je protiv Hajduka pokazao da može i zna loše voditi utakmicu, raditi nelogične izmjene, kao da se predao i pomirio s time da ništa od titule ove godine. Tko zna, možda ga je i uprava demoralizirala, ne bih se čudio. Upravi je bilo bitnije koja frakcija će pobijediti od rezultata kluba, slavili su pobjedu nad Mamićevcima ili Zorićevcima ili kako ih već zovu, a ovaj rezultat u Splitu, kojim su vjerojatno izgubili prvenstvo, uopće ih nije pogodio... Ne bih se čudio da Dinamo krene stopama Cibone, sve upućuje na to, a to onda rezultira lošim rezultatima što bi se moglo pokazati već na Kosovu. Nije Jakirović čudotvorac, teško da može pokrpati ovu katastrofu od uprave. Nema igrače, nema kvalitetne ljude od struke u klubu, a očito niti njegov stručni stožer nije nešto... Kako se ono na istoku kaže - ode Dinamo na kvasinu...

Avatar Detrolizator
Detrolizator
11:18 04.10.2023.

svima je jasno da je za loše rezultate i lošu igru dinama kriva nesposobna uprava i djetinjast pokušaj preslikavanja neuspješnog modela ih hajduka na dinamo! nažalost, neki dinamovci nasjeli su na demagogiju "isušivača močvare" kao i današnejg gradonačelnika zagreba ii sada imamo situaciju raspada dinama na veselje i sreću hajdukuovaca koji će se nakon 15 godina napokon dočepati titule jer im desetkovan dinamo neće moći parirati. dinamova uprava, hajdukov 12 igrač!

Avatar EU janezov čale
EU janezov čale
10:16 04.10.2023.

jakirović igra s onime što mu je nesposobna uprava dala u ruke! prodali su 3 HR reprezentativca, a kao pojačanje i zamjenu doveli su golobradog Vidovića i par anonimusa koji su samo za sjediti na klupi!!!! kad se dogodi još i ozljeda Petkovića te Ristovskog, Dinamo je mogao na Poljudu doživjeti rezultatski debakl! to što nije, dokaz je slabog hajduka koji usprkos svim pojačanjima i najjačem sastavu nije imao niti posjed protiv Dinama, a do pobjede je došao pukim slučajem. hajduk može biti prvak samo ako uprava ne dovede potreban pojačanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije