Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaši završavaju pripreme

Janica će cijelu sezonu biti podrška Ivici

Ivica Kostelić (1)
Pixsell
12.10.2010.
u 13:05

Proračun HSS-a za ovu sezonu jest 14 milijuna kuna, dok će zagrebačka utrka Svjetskog kupa stajati 25 milijuna kuna.

Najveća hrvatska sportašica svih vremena nastavlja sa savjetničkom karijerom. Janica Kostelić i ove će sezone putovati na sve utrke koje vozi njezin brat Ivica, a bit će uz njega i u veljači, na SP-u u Garmisch-Partenkirchenu.

Sofija vozi o svom trošku

Premda četverostruku olimpijsku pobjednicu svi znaju pa joj posebna propusnica gotovo i ne treba, Janica će se akreditirati vjerojatno kao pomoćna trenerica. S obzirom na to da je hrvatski sport zadužila za još tri iduća života, troškove će joj snositi Hrvatski skijaški savez, o čemu direktor reprezentacije Vedran Pavlek kaže:

– Janica je dio te pojačane potpore koju smo omogućili Ivici. A od njega u iduće četiri godine očekujemo veliki Kristalni globus i olimpijsko zlato. Janica će mu biti obiteljska i stručna podrška, a Ivica će voziti sve discipline, pa tako i paralelni slalom u Münchenu koji će se bodovati za ukupni poredak u Svjetskom kupu.

A mušku reprezentaciju činit će još samo Natko Zrnčić-Dim, za kojeg Pavlek vjeruje da će za koju godinu biti opasan u svim disciplinama.

Jedina članica ženske vrste bit će 24-godišnja Ana Jelušić koja je trenutačno 13. slalomašica svijeta. U B-reprezentaciji je Tea Palić, dok će Sofija Novoselić nastupati na utrkama o vlastitom trošku s nadom da će se ponovo izboriti za financijsku potporu HSS-a.

Hrvati postavljaju 4 staze

Uz Šamšala i Širokog, B-reprezentaciju činit će i 17-godišnji Filip Zubčić i 18-godišnji Sebastian Brigović za koje Pavlek vjeruje da će nastupiti na ZOI u Sočiju 2014. Hrvatski će treneri ove sezone u Svjetskom kupu postavljati četiri staze - jednu Zoran Sobol (Courchevel) i tri Ante Kostelić.

Gips će postavljati prve vožnje slaloma i veleslaloma u Kranjskoj Gori i Hinterstoderu i kombinacijski slalom u Wengenu. Sezona počinje 23. listopada u Söldenu, a na Sljemenu će se voziti 4. i 6. siječnja, ali bez legenda jer su obje utrke noćne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije