MASTERS U DOHI

Janković izgubila, Serena Williams i Ivanović odustale

07.11.2008.
u 16:40

Ruskinja Vjera Zvonarjeva pobijedila je Srpkinju Jelenu Janković 2-6, 6-3, 6-4 u 3. kolu Bijele skupine na WTA Mastersu u Dohi.

Janković i Zvonarjeva znale su i prije meča da su obje osigurale polufinale, pitanje je jedino bilo koja će od njih dvije osvojiti prvo mjesto u Bijeloj skupini. Učinila je to Zvonarjeva, nakon 2 sata i dvije minute igre. Bio je to njihov deseti međusobni meč, a čak šesti ove godine. Ukupni omjer u pobjedama sada je 6-4 za Janković, odnosno 4-2 u 2008. godini.

Mogla je najbolja svjetska tenisačica imati i bolji skor, odnosno neporažena zakoračiti u polufinale. Prvi set dobiila je sa 6-2 uz tri breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom setu je Janković povela s 2-1 uz break, ali je sve preokrenula break lopta Ruskinje u četvrtom gemu. Janković je forhendom pogodila blizu crte, možda je trag i dirao crtu, ali joj sutkinja nije dopustila mogućnost kompjutorske provjere jer je previše oklijevala. Janković se, dakako, s time nije složila. Ispala je iz ritma, a Zvonarjeva je odjurila na 5-2. U trećem setu je Janković povela s 3-1, ali je nakon toga opet dva puta izgubila servis.

Zvonarjeva je u desetom gemu iskoristila drugu meč loptu na svom servisu i osigurala prvo mjesto u Bijeloj skupini s maksimalnim učinkom. U polufinalu će Janković igrati protiv Amerikanke Venus Williams, koja je u Bordo skupini osvojila prvo mjesto sa sve tri pobjede. Zvonarjeva će, pak, za finale igrati protiv Ruskinje Jelene Dementijeve.

Naime, u petak su od nastupa na Sony Ericsson Championshipsu odustale Amerikanka Serena Williams i Srpkinja Ana Ivanović. Mlađa sestra Williams, koja se s Ruskinjom Jelenom Dementijevom trebala boriti za polufinale, svoj je otkaz opravdala bolovima u trbuhu, dok je Ana Ivanović nakon poraza od Jelene Janković i Vjere Zvonarjeve izgubila izglede za polufinale, također odustala zbog zdravstvenih problema (virus).

Kako malobrojni gledatelji u Dohi ne bi ostali bez gledanja tenisa, za preostala dva meča angažirane su pričuve. Tako će u Bijeloj skupini Svjetlana Kuznjecova igrati protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, a u Bordo skupini će Dementijeva igrati protiv sunarodnjakinje Nadije Petrove.

WTA Masters, 3. kolo:

Bijela skupina:

Zvonarjeva (8) – Janković (1) 2-6, 6-3, 6-4
Redoslijed:
1. Zvonarjeva 3-0,
2. Janković 2-1,
3. Ivanović 0-2 (odustala),
4. Kuznjecova 0-2 (-1)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije