vratio se robben

Japan nadigrao Dance, Nizozemska maksimalna

Japan Danska
Foto: Pixsell
1/10
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
24.06.2010.
u 22:18

U posljednjim utakmicama skupine E Japan je pobijedio Dansku 3:1, a Nizozemska je bila bolja od Kameruna 2:1.

Nevjerojatan susret odigrala je japanska momčad u Rustenburgu. Iako im je za prolaz bio dovoljan samo remi, igrali su kao da je pitanje života ili smrti.

U samo pola sata Japanci su izbušili dansku mrežu i to iz slobodnjaka! Prvi pogodak djelo je fantastičnog Honde koji je zabio s 25 metara iskosa. Samo 13 minuta kasnije, s iste daljine iz slobodnjaka Sorensena je matirao Endo! Isti je igrač u trećoj minuti nastavka nabacio iz slobodnog udarca, danskom vrataru lopta je ispala iz ruku, no na kraju odsjela na stativi. U međuvremenu, izabranici Ulrika Wilbeka kao grogirani su se kretali terenom, u svakom pokušaju kreiranja akcije kreirali su previše prostora protivniku, a obraz su donekle spasili u 81. minuti.

Hasebe u kaznenom prostoru ruši Bendtnera, a sudac pokazuje na bijelu točku. Kawashima je bio na lopti, no odbila se do Tomassona koji je s dva metra šalje u mrežu. Tri minute prije kraja regularnog vremena Honda je izveo majstorski potez. Bez da gleda poslao je loptu na desnu stativu Okazakiju koji zabija za konačan rezultat.

Nizozemska maksimalna, vratio se Robben

Uz Argentinu, Nizozemci su zasad jedina momčad koja u drugi krug kreće s maksimalnim bodovnim plijenom. U posljednjoj utakmici u skupini slavili su 2:1 protiv Kamerunaca koji natjecanje napuštaju bez boda.

Robin van Persie u 36. minuti gurnuo je kamerunskom vrataru loptu kroz noge i doveo Oranje u vodstvo. Rezultat je bio nepromijenjen do Van der Vaartovog igranja rukom kada je 65. minuti precizan s bijele točke bio Samuel Eto'o. Vijest susreta je povratak oporavljenog Arjena Robbena koji je započeo pobjedničku akciju. Oslobodio se Songa i zapucao s 20ak metara, lopta se odbila od vratnice na nogu Huntelaaru koji zabija za 2:1.

 

Parovi osmine finala SP-a iz skupina E i F:

Nizozemska - Slovačka, 28. lipnja (Durban)

Paragvaj - Japan, 29. lipanj (Tshwane/Pretoria)

Konačan poredak skupine E:

1. Nizozemska 9

2. Japan 6

3. Danska 3

4. Kamerun 0

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:34 25.06.2010.

Vratio se Robben ,jest u 75 minuti... )..pise kao da ga pozna....A gdje igra Arjen Robben,Antonela ?? U B .München Il Dinamo Kiew ???... ;) Arjen prvih par minuta nesiguran,i desorjentiran,ali poslo mu ..Pokusaj kod rgugog gola sam biti u biti u ulozi slavljenika ,nije mu nazalost uspjelo,ali na njegovo precizno dodavanje stizu do pobjede... Bit ce Arjen opet onaj kao i prije ozljede ozljede...Vidi se na njemu da zivi i uziva u nogometu..

OB
-obrisani-
09:48 25.06.2010.

U SuperSportu je na Japance bio koeficijent 3,80 he,he,he, tko zna, zna. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije