POTVRDIO STATUS

Jarl Magnus Riiber srušio rekord skakaonice bez da je odradio trening!

Reuters
15.02.2022.
u 10:42

Ovaj 24-godišnji Norvežanin bio je veliki favorit za nordijsku kombinaciju prije početka Olimpijskih igara 2022. budući da je dvije i pol sezone bio nepobjediv u Svjetskom kupu.

Norvežanin Jarl Magnus Riiber u vodstvu je nakon skijaških skokova nordijske kombinacije na ZOI u Pekingu, a mladi Norvežanin je bez treninga, budući da je do ujutro bio u karanteni zbog koronavirusa, skočio rekord skakaonice od 142 metra.

S tom daljinom bi Riiber uzeo zlato u skijaškim skokovima, a ovako je veliki favorit za naslov olimpijskog prvaka jer je odličan trkač na 10 kilometara. 

Ovaj 24-godišnji Norvežanin bio je veliki favorit za nordijsku kombinaciju prije početka Olimpijskih igara 2022. budući da je dvije i pol sezone bio nepobjediv u Svjetskom kupu.

Riiber vodi ispred Estonca Kristjana Ilvesa (140 metara), koji je također u zadnjem trenutku dobio dozvolu za start jer je bio pozitivan, a startat će s 44 sekunde iza Norvežanina.

S 44 sekunde zaostatka startat će i Japanac Ryoto Yamamoto, a Nijemac Manuel Faiyst (47 sekundi) na četvrtom i Japanac Akito Watabe (54) također su u konkurenciji za medalju.

Prvak s male skakaonice Nijemac Vinzenz Geiger zauzeo je 14. mjesto u skokovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije