Slavlje Zadra

Jasko pobijedio Perasa, Himki iznenadio prvaka Europe

Zadar - Tajfun
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
16.10.2015.
u 23:17

Zadar su do pobjede predvodili Drago Pašalić sa 16 koševa, Ivan Ramljak sa 11, Franko Šango sa 10...

U euroligaškom dvoboju dvojice posljednjih hrvatskih izbornika, Jasmin Repeša je sa svojim Armanijem (Simon 12 koševa, Barać 4) bio uspješniji od Velimira Perasovića i njegova Laborala (Darko Planinić 6 koševa).

Premda je još na isteku 36. minute bilo 70:50 za milaneze, Perasovi igrači napravili su takav pritisak po cijelom terenu da je kod domaćina u završnici zavladala opća panika (78:76) što je rasrdilo kapetana domaćina Alessandra Gentilea koji nije dočekao kraj utakmice radi pet prekršaja. Srećom, u završnici su mirne ruke sa crte za slobodna bacanja bili hrvatski reprezentivci Simon i Lafayette pa su bodovi ipak osvojeni.

 Uz dobrog Darija Šarića (11 koševa, 5 skokova), najboljeg igrača gostiju u prvom poluvremenu kada je razlika i nastala, Anadolu Efes je slavio u Limogesu (89:77), na terenu sljedećeg suparnika hrvatskog prvaka Cedevite.

Novo iznenađenje u prvom kolu Eurolige priredio je Himki, a žrtva je bio i drugi španjolski velikan. Nakon što je Barca posrnula kod Karšijake, što je veći kiks, Real je potonuo u Podmoskovlju. Ruski Himki, pobjenik posljednjeg Eurokupa, nadjačao je aktualnog europskog prvaka sa 84:70.

Favorizirani Obradovićev Fenerbahče na svom se terenu dugo mučio protiv Bayerna da bi status opravdao tek u posljednjoj četvrtini susreta (74:67).  

Ostali rezultati: Zielona Gora - Žalgiris 62:66, Lokomotiv - Panathianikos 81:70.

Usto, u 6. kolu ABA lige, Zadar je pobijedio Tajfun 73:67. Zadar su do pobjede predvodili Drago Pašalić sa 16 koševa, Ivan Ramljak sa 11, Franko Šango sa 10, te Ivan Marinković i Glenn Cosey sa po devet koševa.

U redovima slovenskog prvaka najefikasniji bili Aleksandar Ponjavić sa 13 i Emir Zimić sa 12 koševa.      

Zadar ima dvije pobjede i četiri poraza, a na začelju je Cibona s jednom pobjedom u prvih pet kola.

>>'Perasa bih zadržao kao izbornika, 
no pitanje je želi li on to'

Komentara 1

GA
Gambit
10:12 17.10.2015.

Nadajmo se da će Zadar ući u seriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije