HKS odlučuje

Ovo su glavni kandidati za novog košarkaškog izbornika

Jasmin Repeša, Dražen Anzulović i Andrea Trinchieri
Foto: Pixsell
1/7
27.02.2018.
u 21:05

Ovih dana sastat će se i najuže vodstvo HKS-a da se odluči komu povjeriti mušku reprezentaciju u najtežim trenucima od njezina postojanja

Hrvatski su košarkaši pobjedom protiv Nizozemske (82:78) ostali u igri za drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Trijumfom u Zadru izbjegli smo ono najgore te dobili nešto vremena kako bi pronašli rješenje te našli put do Kine.

Nakon slabe igre u dosadašnjem dijelu kvalifikacije i niza loših rezultata, a posebno je zabolio domaći poraz od Rumunja, vjerojatno su Ivici Skelinu odbrojani dani na izborničkom mjestu.

No sada se postavlja  pitanje kome će čelnici HKS-a ukazati povjerenje, komu će najviše vjerovati da može Hrvatsku odvesti do SP-a.

Na marginama zadarskih kvalifikacijskih utakmica ovih su se dana tri imena najčešće spominjala - Andrea Trinchieri, Jasmin Repeša i Dražen Anzulović. I za izbor svakog od njih postoje argumenti.

Jasmin Repeša je prefrigani trenerski lisac za kojeg mnogi vjeruju da bi nas mogao odvesti na to toliko željeno veliko natjecanje jer je to već učinio nekoliko puta.

Jasmin Repeša, Dražen Anzulović i Andrea Trinchieri
1/10

Dražen Anzulović je pak stalno zaobilaženi stručnjak koji je izbornik trebao postati još 2009. da se pokojni Danko Radić nije odlučio, na veliko iznenađenje, za tada trenerskog početnika Josipa Vrankovića.

Talijan Andrea Trinchieri je pak cijelo vrijeme bio najveća želja predsjednika Stručnog savjeta Dina Rađe, no to se nije realiziralo jer je Aco Petrović imao podršku javnosti pa je odlučeno da se s odlukom o izborniku ne pliva uzvodno. Jedan od kandidata je i Velimir Perasović.

Ovih dana sastat će se i najuže vodstvo HKS-a da se odluči komu povjeriti mušku reprezentaciju u najtežim trenucima od njezina postojanja. Bude li oko toga velikih prijepora, Dino Rađa mogao bi odstupiti s mjesta predsjednika Stručnog savjeta. 

Komentara 8

DH
dalibor.hren
21:30 27.02.2018.

Da bi se sašilo vrhunsko odijelo, uz vrhunskog krojača, majstora, potreban je i vrhunski, kvalitetan štof! To većina ovih igrača nije!

PA
Paket
00:11 28.02.2018.

Svaki put se vrte ista imena. Već mi se gade

SV
svitilnik
23:50 27.02.2018.

Najbolji hrvatski izbornik bi bil Tedeschi i njegova ekipa, on je sve platil , novinare , igrače, trenere i vlasnike klubova. Tak nam se bude reprezentacija zvala " Bakina tajna " i budemo prvaci, ako ne svijeta, no budemo prvaci u proizvodnji marmelade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije