ODABRALI NAVIJAČI

Jasna poruka za sve naciste osvanut će na dresu poznatog kluba: FCKNZS

Eintracht Braunschweig - FC St. Pauli
Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
11.12.2020.
u 17:40

U osamdesetima je St. Pauli bio jedan od prvih njemačkih klubova koji je eksplicitno zabranio desničarska obilježja

Njemački nogometni klub St. Pauli je i ove pandemijske godine ostao vjeran svojim idealima koje vuče kroz povijest. Hamburški je, uz sve rezervacije i kritike, klub koji se oduvijek jasno definirao kao antifašistički i koji je promovirao ideje tolerancije, inkluzije i borbe protiv bilo kojeg tipa rasnog ili ideološkog nasilja.

Najnoviji pokazatelj te vjere izbor je novog natjecateljskog dresa. Klub je dizajn dao navijačima na glasovanje koje je rezultiralo ogromnom podrškom jednoj specifičnoj ideji.

Riječ je o izbacivanju imena sponzora s prednjeg dijela dresa i ubacivanju kratke, ali i jasne antifašističke poruke: FCKNZS. Ne moramo prevoditi da biste shvatili što poručuju nacistima.

St. Pauli trenutno igra u drugoj Bundesligi, a u osamdesetima je bio jedan od prvih njemačkih klubova koji je eksplicitno zabranio desničarska obilježja. Prije 11 godina usvojio je statut u kojem su eksplicirane njegove temeljne ideje: ljudska prava, feminizam, fair play, antifašizam i sportsko ponašanje.

Ključne riječi

Komentara 7

PO
povratak
18:56 11.12.2020.

Što više politike u sportu,manje gledanosti, statistika u SAD je najbolji pokazatelj.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
20:51 11.12.2020.

Umjesto nacional socijalizma , ostavili zvijezdu tj socijalizam , jel onda dozvoljeno na dresu nositi fckkomun...

ZW
zweistein
19:13 11.12.2020.

da znaju igrati nogomet ne bi se bavili ljevičarenjam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije