BLIŽI SE UTAKMICA

Jasno je, Dinamo je veliki favorit u derbiju, u Hajduku se suočavaju s hrpom problema

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.09.2024.
u 08:21

Splićani se pak još uvijek traže, ispali su iz borbe za Europu, a u domaćem su prvenstvu treći. Osim toga, bilo je i mnogo okolnih problema oko kluba kao što je odlazak sportskog direktora Nikole Kalinća te Ivana Perišića što je utjecalo na atmosferu

Ovosezonski prvi veliki hrvatski nogometni derbi igra se ovog petka u 20 sati kada se na Maksimiru sastaju Dinamo i Hajduk u sklopu šestog kola SuperSport HNL-a. Ove dvije momčadi otvorit će kolo i nastavak prvenstva nakon reprezentativne stanke. HNS je za taj susret delegirao i suce pa će stoga utakmicu voditi Igor Pajač, dok će mu pomoćnici biti Bojan Zobenica i Ivan Mihalj, četvrti sudac bit će Patrik Kolarić, a VAR sobu vodit će Ivan Bebek, kojemu će pomagati Tihomir Pejin.

Derbiji nisu nikada laka zadaća za suđenje, a ovaj je povjeren spomenutim ljudima. Inače, Dinamo u ovaj susret ulazi kao veliki favorit. Sjajno se snašao na početku sezone, predvodi tablicu HNL-a s 13 bodova, a izborio je i europsku jesen i grupnu fazu Lige prvaka. Momčad je u dobrom ozračju, ali i formi. Splićani se pak još uvijek traže, ispali su iz borbe za Europu, a u domaćem su prvenstvu treći. Osim toga, bilo je i mnogo okolnih problema oko kluba kao što je odlazak sportskog direktora Nikole Kalinća te Ivana Perišića što je utjecalo na atmosferu.

Zbog bolje forme, statistike, ali i činjenice da Dinamo igra kao domaćin, momčad Sergeja Jakirovića veliki je favorit prema kladionicama. One su tako na pobjedu Dinama stavile tečaj 1,60, a na pobjedu Hajduka tek 4,70, dok je koeficijent na neriješeni ishod 3,90.

FOTO: Na poluvremenu u Maksimiru štrukle, vino i hostese, a Dinamo kao Baby Lasagna

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a
1/23
Ključne riječi

Komentara 3

JU
JurekJuric
07:51 12.09.2024.

Biti ce neriješen rezultat kao i s Rijekom ... Ne smije ih Dinamo ostaviti daleko iza sebe jer bi prvenstvo postalo nezanimljivo.. Tako se Dinamo igra s njima kao mačka s mišem...

DA
dallas1974
08:55 11.09.2024.

Derbi je Dinamo-Rijeka. Čemu ovo pumpanje atmosfere? Valjda zato što NK Hajduk ima nadimak NK Atmosfera.

EJ
ejStef
10:08 11.09.2024.

Dinamo je bio favorit i protiv Rijeke, no jedva je izvukao remi. Do sada, rezultati Dinama protiv jačih ekipa bili su puno bolji od same igre. Igra je ta koja ne pruža neku sigurnost, navijači ne mogu biti mirni prije bilo koje malo jače utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije