DOBIO VELIKU PRILIKU

Je li se Dinamo olako odrekao svog dragulja? Patrik je odmah fascinirao zvijezdu Juventusa

Zagreb: Prva NL Juniori, GNK Dinamo - HNK Hajduk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
20.03.2024.
u 12:50

- Nisam razmišljao o tome što bi bilo da sam svoju priliku mogao tražiti kroz Dinamovu momčad. Svjestan sam da je preda mnom još jako puno posla. Ne opterećujem se s onim što je iza mene - kaže Majdandžić

Kada je u kolovozu prošle godine stigla ponuda iz Empolija, Patrik Majdandžić nije previše razmišljao. Bila je to prilika koju ovaj Dinamov lijevi bočni nije htio propustiti. 

- Odlazak u sustav jedne od najboljih svjetskih liga shvatio sam kao sjajnu priliku za učenje - ističe Majdandžić. 

A što ga je dočekalo u Empolijevom omladinskom sustavu?

- Poseban pristup radu, inzistiranje na taktičkim varijantama i puno snažniji podražaj u odnosu na onaj na kakav sam navikao u Dinamu. 

A Patrik je prošao sve omladinske selekcije hrvatskog prvaka, a njegova pozicija već je godinama deficitarna, ne samo u Dinamu, već i u svjetskom nogometu. U Dinamu nisu previše razmišljali o tome što gube, a Majdandžić polako postaje jedan od rijetkih igrača iz te generacije koji su napravili ozbiljan iskorak. Uostalom, šefovi Empolijeve struke nisu previše dvojili. Na zadnjem turniru Mladena Ramljaka uvjerili su se da je Majdandžić igrač za njih. 

- Iza mene su mjeseci ozbiljnog rada. Veći dio vremena provodim na treninzima s prvom momčadi, a nastupam za Empolijevu mladu momčad. Tamo mi je trener Alessandro Birindelli, bivši Juventusov igrač.

Majdandžić je trenutačno jedini hrvatski reprezentativac do 19 godina koji igra u Italiji. Nakon nešto manje od osam mjeseci, sve je bliže prvoj momčadi Empolija.

Jasno je to i Siniši Oreščaninu, izborniku mlade hrvatske reprezentacije za igrače do 19 godina. Naše nade u narednih nekoliko dana očekuje izazov kvalifikacija za Europsko prvenstvo u skupini s Njemačkom, Rumunjskom i Turskom.

- Skupina nije lagana, vjerujem da ova momčad ima kvalitetu izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Sretan sam što sam među ovim talentiranim dečkima. Na meni je samo da dam svoj doprinos. 

02.11.2022., Chelsea FC Cobham Trening centar, London, Engleska - UEFA Liga prvaka mladih, 6. kolo, skupina E, FC Chelsea - GNK Dinamo. Patrik Majdandzic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Koliko sada razmišlja o Dinamu?

- Naravno, pratim sve što se događa u hrvatskom prvenstvu. Nisam razmišljao o tome što bi bilo da sam svoju priliku mogao tražiti kroz Dinamovu momčad. 

Dinamo je zadnjih godina često eksperimentirao s igračima na najrazličitijim pozicijama, pa tako i ovoj lijevog bočnog. Nerijetko su donošene krive odluke. U ovoj situaciji to možda i nije važno s obzirom na to da se Majdandžićev razvoj odvija u dobrom smjeru. 

- Svjestan sam da je preda mnom još jako puno posla. Ne opterećujem se s onim što je iza mene. Vani je sve drugačije, od igrača se traži jako puno i izvan nogometa. Najprije sam morao naučiti talijanski jezik kako bih se prilagodio na svim razinama. Sada sam samo prošao to prvo prijelazno razdoblje - zaključio je Majdandžić.

Ključne riječi

Komentara 3

DE
Dex
12:05 24.03.2024.

Baltazar ... da baš je Juventus poznat po razvoju igrača ........ lik ima 18 godina i već bi htio mjesto u prvih jedanaest a tatici zinula guzica na eure. Neće biti prvi jojeg je pohlepna obitelj uništila

DE
Dex
20:29 20.03.2024.

kad se zine na eure a ne misli na razvoj i budućnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije