CHELSEA - TOTTENHAM 0:0

Jelavić strijelac za Everton!

Nikica Jelavić (1)
Foto: Pixsell
1/9
24.03.2012.
u 17:44

Luka Modrić igrao je vrlo dobro 90 minuta za Spurse, koji su remijem zadržali četvrto mjesto i pet bodova prednosti ispred Chelsea u utrci za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Nikica Jelavić postigao je pogodak u pobjedi Evertona (2:0) u gostima kod Swansea u 30. kolu engleskog prvenstva. Hrvatski je reprezentativac igrao svih 90 minuta, a zabio je za konačan rezultat. Nikici je to bio drugi prvenstveni gol u šest nastupa.

Nedirnute su mreže ostale na Stamford Bridgeu, tresle su se vratnice, bilo je promašenih šansi, no londonski derbi Chelsea - Tottenham na kraju je okončan bez pogodaka. Očekivalo se znatno više od utakmice u kojoj su se sastale četvrta i peta momčad Premiershipa, ali nije bilo visokog ritma.

Luka Modrić igrao je vrlo dobro 90 minuta za Spurse, dok je Niko Kranjčar cijelu utakmicu sjedio na klupi za pričuve. Najzreliju prigodu za pogodak u prvom dijelu imao je Van der Vaart u sudačkoj nadoknadi. Modrić je probio lijevi bok i ubacio u sredinu, gdje je Van der Vaart tukao, no taj je udarac Čech obranio. Na odbijenu je loptu opet natrčao Van der Vaart, ali u blok mu je ušao Ashley Cole, da bi potom nakon Adebayorova udarca glavom Čech loptu izbio u korner.

- Zadovoljan sam bodom, ovo je dobar rezultat za nas, koji nam jača samopouzdanje i vjeru da ćemo na kraju prvenstva biti među četiri najbolje momčadi – rekao je nakon utakmice Rafael Van der Vaart.

U nastavku su vratnice pogodili Juan Mata iz slobodnjaka s 25 metara za Chelsea (73. minuta) i Adebayor za Tottenham udarcem glavom (80.), no mreže se nisu tresle...

- Bili smo na rubu pobjede, držali loptu i dobro igrali, no vratar Čech s nekoliko je sjajnih obrana spasio svoju momčad. Ovo je dobar bod za nas, ali sve je otvoreno u utrci za plasman među četiri najbolje momčadi – rekao je menadžer Tottenhama Harry Redknapp.

Menadžer momčadi sa Stamford Bridgea Roberto di Matteo dodao je:

- Razočaran sam remijem, ali to je ipak najpošteniji rezultat. Ovo je korak nazad u našoj borbi za četvrto mjesto, ali ništa još nije gotovo. Do kraja je osam utakmica i pokušat ćemo pobijediti u svim dvobojima.

U posljednjoj subotnjoj utakmici Manchester City u gostima kod Stokea izvukao je tek remi 1:1. Domaćini su poveli preko Petera Croucha u 59. minuti, Yaya Toure poravnao je u 76.

Poredak: 1. Manchester City 70, 2. Manchester United 70 (-1), 3. Arsenal 58, 4. Tottenham 55, 5. Chelsea 50...


Суонзи Сити - Евертън 0:2 by FootballKing2192

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije