POČINJE SP

Jeličić: Eh, da su mi Kova, Alen i Jedvaj

Alen Halilović (1)
Goran Stanzl/Pixsell
23.06.2013.
u 10:00

- Eh, da su mi tu Mateo Kovačić, Josip Radošević, Alen Halilović i Tin Jedvaj... Još su mi se ozlijedila tri lijeva stopera - kaže izbornik.

Hrvatska U-20 reprezentacija otvara Svjetsko prvenstvo u Turskoj protiv Urugvaja (20 sati, Eurosport 2), a iz Burse se veselo javio mladi izbornik Dinko Jeličić (39). Mlada Hrvatska, mladi trener...

Naučili smo na vlastitoj grešci

Debitirate na najvećoj pozornici kao mlad trener, postoji li trema?

– Vodio sam momčad lani na EP-u, imam iskutvo, no ovo je ipak viša dimenzija. Pripremljeni smo, analizirali smo protivnike i spremni za borbu!

U pripremama ste izgubili od Paragvaja (1:2), je li vas to zabrinulo, ispada da nam ne leže Južnoamerikanci?

– Vodili smo 1:0, igrali dugo s igračem manje. Vidio sam neke slabosti, koje smo stigli ispraviti, tako da nam je taj susret itekako pomogao. Urugvaj s kojim otvaramo je također agresivan, sjajno nam je došla ta proba da osjetimo njihov stil igre. Kvalitetu imamo...

Međutim, glavni igrači ipak nisu otputovali u u Bursu?

- Eh, da su mi tu Mateo Kovačić, Josip Radošević, Alen Halilović i Tin Jedvaj... Još su mi se ozlijedila tri lijeva stopera. Imali bi širinu i dimenziju više, što na velikim natjecanjima itekakko može biti presudno. Međutim, i u ovom sastavu vjerujem kako možemo proći skupinu, a dalje je sve otovoreno.

Koliko su protivnici oslabljeni, nedostaju li i njima najbolji?

– Ne, Uruguvaj je čak kvalitetniji nego u kvalifikacijama. Svi su drugi kompletni, a iako smo mi najhendikepiraniji, itekako smo kvalitetni...

Šimunović umjesto Mitrovića

Jeste li već spremili sastav, znaju li dečki tko će brani naše boje?

– Neće biti promjena u odnosu na momčad koja je igrala protiv Paragvaja. Dakako, izuzev Mateja Mitrovića koji se ozlijedio na tom susretu, te već vratio u Hrvasku. Umjesto njega će Dinamovac Jozo Šimunović.

Hrvatska, dakle, otvara SP u sastavu: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Datković, Šimunović, Mrzljak, Čanađija, Miličević, Pjaca, Livaja, Rebić.

Naše mladiće nakon susreta s Urugvajem čekaju još Uzbekistan (srijeda) te Novi Zeland (subota). Nek im je sa srećom...

>> Prosinečki: Sammir i Halilović nisu zaslužili poziv u reprezentaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije