Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRATILI SMO GA'

Jezivo svjedočanstvo beogradskog navijača: 'U Zagrebu smo htjeli prebiti Dražena, imali smo plan'

Dražen Petrović
Foto: MMCDP
1/5
05.02.2024.
u 09:47

Jedan od predvodnika beogradskih Delija ispričao je za službeni kanal Crvene zvezde kako su htjeli nauditi našem ponajboljem košarkašu

Iz vremena nekadašnje države pamte se brojni navijački incidenti na relaciji Zagreb – Beograd. Mnoštvo priča, anegdota, dosjetki s puta od glavnog kolodvora do stadiona... Maksimir, JNA, Marakana. Jednu takvu priču srpskim je medijima ispričao Zoran Timić Tima.

On je kroz osamdesete i devedesete godine prošloga vijeka bio jedan od predvodnika Delija. Navijači Crvene zvezde bili su uvijek među najbrojnijima kada bi se veliki derbiji igrali u Zagrebu. Timić se dosjetio priče s velikim Draženom Petrovićem.

"Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i prijetiti mu, a poslije i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizirale, pa smo došli do toga da mu palicama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde", rekao je navijač beogradskog kluba.

"Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobiteli. No, doznali smo njegovu rutinu, gdje ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje…", rekao je Timić za službeni YouTube kanal Crvene zvezde.

Dražen Petrović
1/49

"Problem je bio što nikada nije išao sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to učinimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. No izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim", zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 6

LL
lijepa_li si
10:42 05.02.2024.

kakva li samo svjedočanstva kriju "organi i organizacije"

Avatar Idler 3
Idler 3
10:57 05.02.2024.

A tek ak bi neki hrvatski "funkcioneri" progovorili....

AS
A Sinisa
12:32 05.02.2024.

Većina tih "navijača" su iz kriminalnog milja, prilično intelektualno limitirani i bez ikakvog stalnog posla. Jednom rečju, odličan materijal za prislan rad u rudnicima ili kamenolmima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije