Bivši izbornik

Jozić: Bolje je izbjeći selekcije iz J. Amerike

Mirko Jozić (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
06.12.2013.
u 10:07

– Brazil je domaćin i bit će favoriziran u utakmicama u skupini, o snazi Argentine ne trebam govoriti, a posebno je opasan Čile. Kolumbija i Urugvaj imaju sjajne napadače, ali spore i vrlo ranjive obrane – dodao je Jozić.

U najgoroj opciji ždrijeba Hrvatska bi bila premještena u drugu jakosnu skupinu i onda čekala nekoga od četvorice najboljih Južnoamerikanaca.

To bi, prema mišljenju bivšega izbornika Mirka Jozića, poraženoga u susretima s Meksikom i Ekvadorom na SP-u 2002., bio iznimno loš ždrijeb.

– Zbog toga što će se Južnoamerikanci lakše prilagoditi klimatskim uvjetima u Brazilu, svi će imati veliku podršku publike, uključujući i Meksiko, a utakmice protiv Europljana uvijek doživljavaju kao najveći izazov. Oni se ne bore samo za svoju zemlju nego i za čast Južne Amerike – kaže Jozić.

Kada bi mogao birati, od Južnoamerikanaca bih uzeo Kolumbiju i Urugvaj.

– Brazil je domaćin i bit će favoriziran u utakmicama u skupini, o snazi Argentine ne trebam govoriti, a posebno je opasan Čile. Brza, pokretljiva, snažna momčad, s izuzetnim pojedincima. Kolumbija i Urugvaj imaju sjajne napadače, ali spore i vrlo ranjive obrane – dodao je Jozić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije