Polemike

Jurčević: Srami se, Cico, uvijek sam bio uz Niku!

'sport 08.10.2009.Rijeka, Hrvatska - prijateljska nogometna utakmica izmedju reprezentacije Hrvatske i Katra na stadionu Kantrida.Nikola Jurcevic, Aljosa Asanovic, Niko Kranjcar i Zoran Bahtijarevic.
'Antonio Bronic/Vecernji list'
11.02.2011.
u 20:33

Jurčević, Gračan i Lončarević odgovorili na Kranjčarove optužbe. - Vidim da Cico Kranjčar opet želi na Dinamovu klupu. Nikad neće biti Dinamov trener jer ima porok koji Mamić ne podnosi, kaže Jurčević

U nekim je medijima Zlatko Kranjčar prozvao Nikolu Jurčevića, Nenada Gračana i Iliju Lončarevića da su krivci za odlazak Nike Kranjčara iz Dinama!

Podsjetimo, spomenuta su se trojica trenera izmijenila na Dinamovoj klupi te jeseni 2004. godine - Jurčević je bio trener od 2003. do kolovoza 2004., kad ga je kratko zamijenio Đuro Bago (dvije utakmice). U rujnu 2004. na klupu je sjeo Gračan, ali nakon sloma na Kantridi sredinom studenoga, podnio je ostavku i umjesto njega došao je Lončarević...

Šokirani Jurčević

Nikola Jurčević bio je iznenađen Cicinim istupom:

– Doista sam šokiran i ožalošćen. Niku sam tretirao i volio kao sina, zaista sam jako iznenađen, nevjerojatno mi je da je Cico to rekao.

Kakav odnos sad imate s Nikom Kranjčarom?

– Dobar! Ma uvijek smo imali dobar odnos, to će Niko sigurno potvrditi. Zaista sam šokiran i ne znam što je to Cici trebalo. Neka to što je rekao ide na njegovu savjest, razočarao me. U tim optužbama nema ni milimetra istine, evo vam, uostalom, i Nikine statistike u sezoni 2003./2004., dok sam bio trener: odigrao je ukupno 37 utakmica (prvenstvo, kup i Kup Uefe), zabio je 12 golova, a imao je u statistici i 15 dodavanja. Bio je kapetan i nikad nije bio zamijenjen, osim kad je bio ozlijeđen. To su činjenice i poručujem Cici da se može sramiti zbog neistinitih, tendencioznih i pokvarenih optužbi – ogorčen je bio Jurčević i na kraju je dodao:

– Vidim da Cico opet želi na Dinamovu klupu. Evo mu moje poruke: nikad neće biti Dinamov trener jer ima porok koji Mamić ne podnosi!

Gračan otišao prije Nike

Nenad Gračan je, pak, do konflikta s Kranjčarom došao u Elfsborgu, kad nije Niku stavio u sastav koji je izborio ondašnju Uefinu ligu. Novinari su kritizirali Gračana, a on je tada odgovorio:

– Pa što ako je kapetan? Niko je nepripremljen, ima deset kilograma previše, pogledajte mu statistiku. U 110 prvenstvenih utakmica za Dinamo postigao je samo deset pogodaka! Zar je to nešto posebno, što je to tako spektakularno odigrao? I ja svoju kći volim najviše na svijetu, ali ona ne može igrati u Dinamu – govorio je tada Gračan, aludiravši na Nikino igranje u reprezentaciji, gdje mu je izbornik bio otac Cico.

Gračan o Kranjčarovim optužbama sad kaže:

– Jedna utakmica ne može biti razlog da me Cico proziva, negiram njegove optužbe. Situacija je u Dinamu te jeseni bila komplicirana, a s Nikom sam imao dobar odnos. Napokon, otišao sam prije Nike, tako da ne mogu biti kriv za njegov odlazak.

Komentara 28

GU
Gustavo
21:38 11.02.2011.

Niku i Cicu vratiti, a Mamića potjerati.

ED
europski dinamo
22:46 11.02.2011.

Nema komentara ovih iz ZZD(BBB) na Cicinu izjavu da je Mamić najmanje kriv za Nikin odlazak. To im se nikako ne uklapa u njihove teorije da je Mamić za sve kriv.

OB
-obrisani-
00:42 12.02.2011.

popio cico crnjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije