HNS AKADEMIJA Robert Kovač je Kruni Jurčiću jedan je od najvažnijih igrača

Jurčić ide uz bok Biliću i Skočiću

12.03.2009.
u 09:51

Kruno Jurčić prvi je izdanak Nogometne akademije HNS-a na Dinamovoj klupi (diplomirao u ožujku 2007. godine). On je tzv. Mihačićev kadar, vlasnik Uefine profesionalne licencije, kažu jedan od najboljih koji je dosad prošao kroz Akademiju.

Profesor Vatroslav Mihačić svrstava ga uz bok Slavenu Biliću, Elvisu Scoriji i Draganu Skočiću, za koje kaže da su ulagali maksimalne napore u svoju izobrazbu.

Nogometna akademija, osnovana 2000. godine, do sada ima samo jednoga trenera s naslovom prvaka. To je Igor Štimac (diplomirao 2004. godine s radom “Uloga sportskog direktora u nogometnom klubu”), koji je vodio Hajduk u sezoni 2004./2005.

Malu sjenu na taj naslov bacaju dvije činjenice: Štimac je bijele preuzeo na 1. mjestu osam kola prije kraja sezone, te za konkurenta nije imao Dinamo.

Akademija se može pohvaliti sa dva osvojena kupa. Oba su osvojili treneri Rijeke, Scoria 2005. i Skočić 2006. Najveći uspjeh Akademije su Bilićeve kvalifikacije za EP 2008., u kojima je Mihačićev student Slaven dva puta tukao Engleze.

Bilić je diplomirao u veljači 2004. godine s radom “Zonski presing u formaciji 4-4-2”. Osim Jurčića, akademičari na klupi prvoligaša su i Perković (Inter) i Rupčić (Rijeka).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije