SLEPIČKA STARTA Češki napadač započet će protiv Zadra, a modri će vjerojatno igrati s jednim zadnjim veznim - Calellom

Jurčić: Strani suci vratili bi nas nogometu

21.04.2009.
u 15:42

Priča o stranim sucima na derbijima Dinama i Hajduka neće prestati dok god Izvršni odbor HNS-a ne donese odluku. Dinamo inzistira na njima, kakav je stav trenera plavih?

- Za strane sam suce.

Zato što je to politika kluba ili imate i svoje mišljenje?

- I zato što je to stav kluba, ali to je i moje mišljenje. Svi smo postali opterećeni sucima. Pa, hajdemo to riješiti tako da dovedemo strane suce, da se svi možemo usredotočiti na nogomet - objasnio je Jurčić, kojem nisu nikad sudili strani suci.

Kako bi strani suci utjecali na njegove igrače, bi li bili mirniji?

- Tijekom trenerske karijere imao sam problema i mnogo sam razmišljao o tome i o sucima. Igračima pokušavam objasniti da su suci servis nogometne igre, glavnim sudionicima igračima, i želim da tako razmišljaju.

Uoči susreta sa Zadrom plavi valjda ne moraju razmišljati o sucima. Miroslav Slepička je hat-trickom i dobrom igrom protiv Croatije Sesveta izborio mjesto u udarnoj postavi, čak i Jurčić koji nikad ne govori o sastavu, potvrdio je da je Slepička unutra.

- Želim da nastavimo zamah, da dobro ozračje u momčadi bude još bolje. Vidim da postoji dvojba igram li previše oprezno. Kad igramo sa dva zadnja vezna, nismo oprezni. Liverpool je protiv Chelsea igrao s tri “tvrda” zadnja vezna i napadao - kaže Jurčić.

No, protiv Zadra će vjerojatno igrati s jednim zadnjim veznim, Calellom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije