NIJE ZADOVOLJIO

Kakva degradacija, Filip Benković završio u juniorskoj momčadi!

Filip Benković
gnkdinamo.hr
03.11.2015.
u 16:40

Iza mladog braniča nekoliko je prilično turbulentnih mjeseci u kojima je skupio deset nastupa za prvu momčad Dinama.

Filip Benković prebačen je, za dvoboj Olympiakosa i Dinama, u juniorsku momčad modrih. Mladi branič tako neće osjetiti čari igranja u paklu stadiona Georgios Karaiskakis, već će sutra od 18 sati biti na raspolaganju Mariju Cvitanoviću. Treneru juniorske momčadi modrih koja će se, također u Ligi prvaka, sučeliti vršnjacima iz Grčke.

Iza mladog braniča nekoliko je prilično turbulentnih mjeseci u kojima je skupio deset nastupa za prvu momčad Dinama. Filip Benković debitirao je u prvenstvenom dvoboju s Osijekom (1:1), a Europu prvi put okusio na gostovanju kod Fole Esch (13 minuta).

Zoran Mamić imao je veliko povjerenje u mladog igrača koji je u šest prvenstvenih navrata (Osijek, Inter, Istra 1961, Hajduk, Zagreb i Split) skupio maksimalnih 90 minuta, a dva puta punu je minutažu imao i na drugoligaškoj razini u dresu druge momčadi Dinama. No, Benković je zaigrao i u finišu dvoboja s Arsenalom, dok je "vrhunac sezone" imao u dvobojima protiv Hajduka (0:0) i Bayerna (0:5) kada je na travnjaku bio od prve minute.

Ozljedama Gordona Schildenfelda i Leonarda Sigalija, ali i prodajom Joze Šimunovića, neočekivano mu se otvorilo mjesto u prvoj momčadi, no Benković svoju minutažu (ipak) nije iskoristio. U ogledu protiv Hajduka "spasio" ga je Bruno Marić, na Allianz Areni je djelovao preplašeno, dok ni u posljednjem modrom porazu na Paku mladeži mladi branič nije dostojno zamijenio suspendiranog Jeremyja Taravela.

Filip Benković sigurno će i u nastavku sezone dobiti svoju priliku, bez obzira na skori povratak Sigalija i Schildenfelda. Goncalo će u tom slučaju postati "samo" vezni igrač, a 18-godišnji se branič za mjesto u momčadi boriti još s Taravelom i Musom. A čini se kako je i Mario Musa danas ispred njega. To je pokazao i dvoboj na Rujevici, kada se Zoran Mamić nakon isključenja Taravela odlučio za Musu, klasičnog lijevog beka, a po potrebi stopera. Filip Benković tada je ostao na zagrijavanju.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Kako bez Ademija: Mamić mijenja sustav, Goncalo opet ispred Benkovića!

Komentara 7

ZO
zoom
17:08 03.11.2015.

nije to degradacija, mamić je pokušao s benkovićem jer je svojom nonšalancijom ostao bez stopera (jer nije doveo potrebna pojačanja), a kad je vidio da je benković ipak prezelen, vratio ga je na kaljenje među mlađe igrače gdje mu je i mjesto

21
215794
06:50 04.11.2015.

Degradacija? Zasto nam je liga nikakva zbog takvog razmisljanja klinca hoces da ga osokolis das mu malo sanse a mi ili vi odmah shvatimo pa to je nezamjenjivi prvotimac neznam koliko nam vremena treba da preskocimo tu balkansku ideologiju

DO
dodotatino
15:38 04.11.2015.

Upravo obrnuto, ovo je dokaz da na njega klub ozbiljno računa. Tako mladog igrača staviti u igru na vućem Poljudu i protiv Bayerna u LP je hrabrost. Nije najbolje reagirao i logično je da ga se ne uništi psihički i da ga se vrati u juniore. S mladima treba polako. I još ne treba zaboraviti da danas mladi Dinama igraju jako važnu utakmicu. Benkoviću ne čitaj novine i pusti ove novinare, samo treniraj i hladna glava i sigurno si jedna od važnih karika budućeg Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije