ODLUKA U KUMROVCU

Kakva drama u završnici! Uoči zadnjeg brzinca Estonac prešao u vodstvo za 1.4 sekundu

Zadnji dan FIA WRC Croatia Rally 2022.  SS18 brzinac Zagorska Sela - Kumrovec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
24.04.2022.
u 12:20

Uoči posljednjeg brzinskog ispita na vrhu ukupnog redoslijeda WRC Croatia Rallyja dogodila se promjena. Vodstvo je preuzeo Estonac Ott Tanak (Hyundai) od Finca Kalle Rovanpere (Toyota).

Maksimalno dramatičan kraj bit će treće ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva jer Estonac ima 1.4 sekundu prednosti u odnosu na Finca koji je vodio od samog početka WRC Croatia Rallyja.

Uoči nedjelje Tanak je riskirao te se opremio gumama za kišu. To ga je koštalo jedanaest sekundi tijekom prvog nedjeljnog brzinskog ispita, kada je bilo suho, ali se i isplatilo u pretposljednjem brzincu, od Trakošćana do Vrbna, kada je zaostatak od 28 sekundi za Fincem pretvorio u svoju minimalnu prednost.

24.04.2022., Duga Resa - FIA WRC Croatia Rally 2022. Brzinac od Zagorskih sela do Kumrovca. Stephane Lefebvre (Francuska) i Andy Malfoy (Francuska) iz tima Stephane Lefebvre Citroen C3 Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Naime, tada je stazu preplavio pljusak. Kišne gume Tanaku su donijele prednost, a Rovanpera se, opremljen za uvjete bez kiše, našao u problemima.

Tako će posljednji brzinski ispit, od Zagorskih Sela do Kumrovca (14,09 km), biti ključan za konačni poredak.

24.04.2022., Duga Resa - FIA WRC Croatia Rally 2022. Brzinac od Zagorskih sela do Kumrovca. Erik Cais (Ceska) i Petr Tesinsky (Ceska) Yacco ACCR team Ford Fiesta Mk II Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Na trećem mjestu se učvrstio Belgijanac Neuville koji ima minutu zaostatka za Tanakom, dok Neuville ima više od minute i pol prednosti u odnosu na četvrtog u redoslijedu Irca Breena.

Ključne riječi
WRC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije