ISPALI U ČETVRTFINALU

Kakva šteta! Novakov udarac tri sekunde prije kraja zaustavila vratnica

Hrvatska futsal reprezentacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
04.02.2014.
u 19:26

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela preko Talijana izborili polufinale Europskog prvenstva u Belgiji. Bolji od nas bili su Talijani sa 2:1, koji su tako ušli u polufinale gdje ih čekaju Portugalci.

Hrvatska je i trećoj utakmici na Europskom prvenstvu u futsalu, koje se održava u Belgiji, u završnici mogla do izjednačenja. Ovog puta gol ne bi donio bod, nego produžetke protiv Talijana u četvrtfinalu, međutim udarac Tihomira Novaka tri sekunde prije kraja zaustavila je vratnica.

Talijani su tako sačuvali prednost 2:1 i ušli u polufinale Eura gdje ih čekaju Portugalci.

Utakmica za Hrvatsku nije mogla gore početi jer su Talijani poveli nakon samo 46 sekundi igre. Gol je nakon gužve ispred Jukića zabio Romano.

Ipak, nismo se predavali, a nagrada je stigla u 7. minuti kada je Jelovčić majstorijom izbacio svog čuvara i lijepim udarcem pogodio za 1:1.

Nažalost, nismo dugo bili u egalu. U 10. minuti nakon auta Talijana lopta je stigla do Fortina koji je udarcem iz daljine pogodio kroz noge Jukića.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ali prilika je bilo na obje strane. Talijani su pogodili gredu, a i udarac Rubena Lime sa svoje polovice prema praznom golu Hrvatske otišao je tik uz vratnicu.

Hrvatska je, pak, pogodila dvije vratnice, Jelovčić u 32. minuti te Novak tri sekunde prije kraja. Danas, međutim, sreća nije bila na našoj strani, kao u utakmicama protiv Španjolske i Češke, kada je Capar golovima donosio remi.

Izabranici Mate Stankovića nastup su tako završili u četvrtfinalu, a Italija će u polufinalu na Portugal. U drugom polufinalu Rusija čeka Španjolce koji su sa 4:0 dobili Slovence.

>> Stanković: Talijani su tehnički lošiji od furije
>> Portugal i Rusija u polufinalu Eura

Komentara 8

TI
Tinaiva
20:47 04.02.2014.

Bravo dečki izrasli ste u veliku repku. Ovo je samo početak dobrih rezultata. Čestitam na borbenosti i srčanosti.

NE
neki
20:28 04.02.2014.

Odlična utakmica, i da se ne računaju brazilci, bili bi među prve dvije tri reprezentacije u europi.

TM
tony_montana
19:32 04.02.2014.

nije loša tekma... par šansi izglednih na kraju, ali realno talijani su struja za nas... bolji ali i mi smo imali dobrih trenutaka za prolaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije