JOHN HERDMAN

Kanadski izbornik spreman za Hrvatsku: Bit ćemo pametni, ali ne i uplašeni

THE CANADIAN PRESS 2022-03-27
Foto: Frank Gunn
1/4
01.04.2022.
u 22:07

- Ovo će biti još jedna prilika da pokažemo da smo nova Kanada. Ući ćemo bez straha, znajući da smo momčad izgradili na hrabrosti i odlučnosti.

Kanada će tek drugi put u svojoj povijesti sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Do sada su Kanađani nastupili jedino na SP-u 1986. upisavši tri poraza (Francuska 0:1, Mađarska 0:2, SSSR 0:2).

- Ovo je trenutak o kojem smo svi sanjali, vidjeti Kanadu u ždrijebu u jednom od 'šešira' - kazao je kanadski izbornik John Herdman.

Kanada je plasman izborila osvojivši prvo mjesto u zoni CONCACAF ispred Meksika i SAD.

Canada players celebrate their win following second half CONCACAF World Cup soccer qualifying action against Jamaica, in Toronto on Sunday, March 27, 2022. THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette Photo: Nathan Denette/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nathan Denette

Sada je u F skupini SP-a čeka Belgija, Hrvatska i Maroko.

- Ovo će biti još jedna prilika da pokažemo da smo nova Kanada. Ući ćemo bez straha, znajući da smo momčad izgradili na hrabrosti i odlučnosti - dodao je.

Kanada otvara prvenstvo 23. studenog protiv Belgije, četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Hrvatske, a 1. prosinca protiv Maroka.

- Bit ćemo pametni, ali ne i uplašeni - kazao je 46-godišnji izbornik koji vodi reprezentaciju od siječnja 2018.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:42 04.04.2022.

Otom potom, prvo da vas malo Belgija spusti na zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije