ŽELJKO SOPIĆ

Kandidat za Dinamova trenera osmišljavao je čuveni transparent BBB-a davne 1991. godine

Konferencija za medije nakon utakmice 6. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Rijeke
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
19.09.2024.
u 13:17

Sopić je i veliki navijač Dinama, o tome često zna pričati. Upravo zbog toga sigurno bi imao podršku šire navijačke baze. Manje je poznat detalj da je bio među Dinamovim navijačima koji su 1991. godine osmislili i napravili čuveni transparent BBB-a na kojem je pisalo 'Zagreb avalanche'.

Željko Sopić jedan je od kandidata za trenera Dinama. Klupska uprava ovih će dana sigurno odučiti tko će plavu momčad voditi do daljnjega. Sopić je trenutačno bez angažmana, a zadnji posao bio mu je u Rijeci. Govorimo li o njegovim referencama sigurno stoji da je u trenerskom usponu. Očito je to bilo i u njegova dva zadnja angažmana, Gorici i Rijeci gdje je pomicao granice.

Dogodi li se to, tada bi Sopić dva puta naslijedio Jakirovića u kratkom razdoblju. Prvo je to bilo u kolovozu prošle godine kada je Jakirović iz Rijeke otišao u Dinamo, a baš ga je Sopić naslijedio na Rujevici.

Sopić je i veliki navijač Dinama, o tome često zna pričati. Upravo zbog toga sigurno bi imao podršku šire navijačke baze. Manje je poznat detalj da je bio među Dinamovim navijačima koji su 1991. godine osmislili i napravili čuveni transparent BBB-a na kojem je pisalo 'Zagreb avalanche'. Bilo je to neko drugo doba, a u pravljenju spomenutog transparenta sudjelovali su i navijači Hajduka.  

Već je bio u maksimirskom klubu, sigurno poznaje što je potrebno da se momčad digne. Uostalom, osobnost je pokazao i na zadnjem poslu u Rijeci gdje je potvrdio koliko drži do svojih principa. Kako je često znao reći: 'Kod mene ne postoji džoker zovi, možda prolazi 50:50 ili pitaj publiku...' Domaći dečko sigurno je zaslužio priliku...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije