ODBOJKA

Karpolj traži igračice za Ligu prvakinja

24.10.2002.
u 00:00

Mnogo puta rekao sam da osim u Rusiji, trener mogu biti samo u Hrvatskoj, gdje sam vodio Mladost i Dubrovačku banku. I s obje ekipe bio sam europski prvak. Učinit ću sve što mogu da i sada pomognem Mladosti - rekao je ruski trener

ZAGREB - Nakon nekoliko godina koje su proveli začahureni u hrvatsko odbojkaško prvenstvo te povremenih neuspješnih izleta na međunarodnu scenu, mladostaši i mladostašice žele naći put koji ih vodi na stare staze, kada su u Europi bili ugledno ime.

Odbojkašima se u Domu Bojana Stranića priključio hrvatski reprezentativac Dejan Laninović te se šuškalo da bi dečke mogao trenirati Julio Velasco, priznati stručnjak kojeg će Mladost ipak teško dovesti.

Ni odbojkašice ne zaostaju, posegnule su za pojačanjima, a ključna figura u igrama koje odbojkašice vode prema vrhu Europe je Nikolaj Karpolj. Čelnici Mladosti pregovaraju s njim o dovođenju dviju igračica čija bi kvaliteta jamčila sudjelovanje na završnom turniru europske Lige prvakinja, međutim, nacionalna prvenstva već su počela i neće biti lako pronaći pojačanja.

Nakon što je pratio trening te gledao prvu prvenstvenu utakmicu Mladosti s Pulom, koju su mladostašice izgubile ne osvojivši ni set, Karpolj je rekao:

- Mnogo puta rekao sam da osim u Rusiji, trener mogu biti samo u Hrvatskoj, gdje sam vodio Mladost i Dubrovačku banku. I s obje ekipe bio sam europski prvak. Učinit ću sve što mogu da i sada pomognem Mladosti.

Trener mladostašica Nenad Komadina nada se pozitivnom ishodu, jer igračice koje ima na raspolaganju vrlo su mlade i svako pjačanje dobro bi došlo.

- Nadam se da će Karpolj naći najbolja rješenja za Ligu prvakinja, jer igračice koje imam na raspolaganju su mlade, neafirmirane i nemaju iskustvo nastupa u velikim natjecanjima. Vrlo je teško s tim igračicama igrati u Ligi prvakinja budući da sve druge ekipe imaju vrlo iskusne i kvalitetne odbojkašice. Rasplet se očekuje za desetak dana, a svi se mi nadamo, i ja, i igračice, i uprava, da će se to ostvariti - istaknuo je Komadina.

V. Bača

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije