SREČKO KATANEC Priprema Makedonce za susret u srijedu

Katanec: Šutnja dok ne prođe Nigerija

nog-katanec-txt.jpg
import
20.08.2007.
u 18:24

Novac nije sve, igračka pojačanja ne jamče uspjeh. Na svojoj koži to sada najbolje osjećaju Hajduk i Ivan Pudar. Na Poljudu tepih već čeka Srečka Katanca.

Trener za rezultat
Nakon Otta Barića, bio je vrlo blizu naše reprezentacije 2004. godine. Tek nakon što je u “pet poslije dvanaest” odbio Markovića, nezadovoljan medijskom slikom stvorenom o sebi u Hrvatskoj, ustoličen je Zlatko Kranjčar. Danas je Katanec izbornik Makedonije, imali smo s njim priliku nekoliko puta razgovarati jer je Makedonija u našoj kvalifikacijskoj skupini. Katanec u Skoplju dobro radi svoj posao, koliko god je imao otežavajućih okolnosti zbog odnosa u Makedonskom nogometnom savezu, zbog borbe za fotelju predsjednika u kojoj je i on bio meta. Ne vole ga “urotnici” predvođeni Pančevom. 

Katanec je trener za rezultat, njegove momčadi ne igraju lijepo, ali znaju kako do bodova. Uostalom, Hrvatska je proljetos jedva svladala Makedoniju u Maksimiru 2:1 pogotkom Eduarda u 87. minuti (gubili smo dugo 0:1). Najvišu igračku točku dosegnuo je igrajući za Sampdoriju. Koja, eto slučajnosti, s Hajdukom igra u pretkolu Kupa Uefe (u prvoj utakmici pobijedila je s 1:0). A Hajduku hitno rezultat, novac koji je potrošen na pojačanja zasad izgleda bačen, Katanec je i kao izbornik Slovenije pokazao da zna posao, slovensku reprezentaciju odveo je na europsko i na svjetsko prvenstvo.

 Dva dana čekanja
Trenutačno je u Makedoniji, u srijedu je na rasporedu prijateljska utakmica s Nigerijom. “Na pitanje o Hajduku, odgovorio je da će iz Makedonije otići samo bude li to želio predsjednik makedonskog saveza” pišu makedonski novinari.

S Makedonijom ima ugovor do kraja kvalifikacija. I Partizan je bio za njega zainteresiran, pa ništa od toga. Katanec je na dva dana isključio telefon. Zanimljivo, baš je za dva dana odgođena i sjednica Hajdukova Upravnog odbora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije