PRAVA DRAMA

Ako Ademi nije jedini dopingiran, Dinamo bi mogao biti izbačen!

Arijan Ademi
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
22.10.2015.
u 15:30

Uefina Disciplinska komisija odluku o kazni donijet će 27. listopada.

Dinamova sezona ozbiljno je kompromitirana. Naime, Arijan Ademi pao je i na B uzorku koji je dao za dopinšku kontrolu. Tako su oba uzorka koja su uzeta nakon velike pobjede plavih nad Arsenalom pozitivna i igrača Dinama i reprezentacije Makedonije očekuje teška kazna. Riječ je o zabrani igranja od jedne do čak četiri godine.

Ne smiju komentirati

Sam je Dinamo objavio nalaze dopinške kontrole i nakon što su dobili obavijest Uefe prvi put, pa tako i sada. Ademi je u pratnji liječnika Dinama dr. Josipa Šojata u utorak ujutro bio u Švicarskoj da bi sam nazočio otvaranju tog B uzorka. I to je sve što je i mogao. Odmah su mu najavili da će nadležne o nalazu izvijestiti za dan ili dva i jučer poslijepodne stigao je taj nalaz koji sad nedvojbeno izbacuje Ademija iz utakmice na dulje vrijeme.

– Ponovljeni test B uzorka urina koji je uzet Arijanu Ademiju nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala također je bio pozitivan. Disciplinska komisija Uefe će odlučivati o slučaju na svom sastanku 27. listopada nakon čega ćemo znati više detalja. Prema pravilima Uefe, GNK Dinamo i igrač ne smiju ništa komentirati dok disciplinski postupak ne bude završen – stoji u priopćenju Dinama.

Zasad se sve svodi na nagađanja, koliko znamo, Ademi se kune da on sam ništa nije uzeo. Doduše, išao je na tretmane i izvan kluba, ali tamo odlaze brojni sportaši i nitko nije imao problema. Ako nije sam uzeo, a nije "zaražen" ni na tim privatnim tretmanima, onda je treća mogućnost da su mu nešto krivo dali liječnici Dinama i to će u Maksimiru morati istražiti da se ne bi ponovilo. Moguće je da je Ademi uzeo i neko dozvoljeno sredstvo koje je kontaminirano nedozvoljenim sredstvom, a ne isključuje se ni mogućnost da mu je netko nešto podmetnuo.

Kako bilo, Uefu i njene disciplince neće zanimati tko mu je što dao, oni pred sobom imaju nalaz dopinške komisije i imaju pravilnik o kažnjavanju koji kaže da se u takvom slučaju izriče suspenzija od jedne pa do četiri godine neigranja. A kazna može biti manja, ovisno o tome o kakvom je nedozvoljenom sredstvu riječ, pa i o priznanju samog igrača.

Kad kažemo da je sezona plavih kompromitirana, onda mislimo na to da Ademija neće biti dugo, a plavi za njega nemaju pravu zamjenu. Gonçalo to može igrati, protiv Olympiakosa dobri su bili Machado i Antolić, ali dugoročno gledano jako će faliti takav ratnički, agresivan igrač koji je vukao momčad i kad je igrala letargično u domaćem prvenstvu u kojem Hajduk i Rijeka pušu za vrat i naslov prvaka mogao bi biti u opasnosti, a padaju i akcije u Ligi prvaka.

Iznenadna kontrola

K tome, ostaje velika mrlja i na Ademiju, bio sam kriv ili ne, i na Dinamu. Pa se sad Wenger može nabacivati blatom na maksimirski klub govoreći da su plavi igrali dopingirani.

Nalazi iznenadne kontrole koja je nedavno uzela uzorke 13 igrača Dinama, kao ni nalazi kontrole nakon utakmice s Bayernom, a kamoli Olympiakosom, još nisu poznati. Kad bi tu još netko bio pozitivan, Dinamo bi mogao biti izbačen iz Europe.

>> Arijan Ademi u velikim problemima, B uzorak također pozitivan!

>> Arijan Ademi bi mogao biti kažnjen na samo tri mjeseca neigranja

Komentara 17

MV
Mijat vrdoljak
15:38 22.10.2015.

Ima li Robert Junaci opravdani razloga ili saznanja da sumnja u mogućnost da su i drugi igrači Dinama uzimali nedopuštena sredstva

PR
prelog
18:21 22.10.2015.

Ma da...i Modrić, Čorluka, Mandžukić, Lovren, Badelj, mali Halilović i svi ostali koji su se iz Dinama prodali su bili ili dopingirani ili su varali državu i narod i još su kao Joe Šimunić potencijalni fašisti, nacisti, klerofašisti, ksenofobi, rasisti...

ST
stimo
20:07 22.10.2015.

ako si ti roberte pogrijesio red bi bio da dobijes otkaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije