11 puta bez poraza

Kek: Neka Stuttgart sad razmišlja o nama! To je velika pobjeda

Rijeka, Stuttgart, Europska liga (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
23.08.2013.
u 20:14

Ne žalim za primljenim golom i 2:1 je lijep rezultat. Doveli smo 11 novih igrača, istodobno se uigravamo i stvaramo rezultat

Na ove sezone nepokorenoj Kantridi pao je i favorizirani Stuttgart i Rijeka na uzvrat doigravanja za ulazak u Europsku ligu (četvrtak) nosi prednost od 2:1. A da je nizozemski pomoćni sudac Schaap podignuo zastavicu i označio zaleđe minutu prije kraja, a to je trebao učiniti, Ibiševićev gol ne bi bio priznat i Rijeka bi u Stuttgart otišla prepuna optimizma.

– Ne žalim previše za tim primljenim golom, i ovih je 2:1 lijep rezultat. Bio je to pravi spektakl, igrači su dali sve od sebe, publika je bila fantastična i podarili smo hrvatskom nogometu veliku pobjedu – kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Prije godinu i pol talijanski milijarder Gabriele Volpi "ušao" je u klub s Kantride, pokrio dugove, te u 18 mjeseci uložio još otprilike pet milijuna eura.

Pročišćena je svlačionica pa sad najskuplji igrač zarađuje otprilike 170.000 eura godišnje, a ovoga ljeta Volpijev "namjesnik", predsjednik Damir Mišković, platio je Osijeku 800.000 eura za četvoricu igrača – Vargića, Kvržića, Leškovića i Jugovića.

Rijeka je, nadalje, Lokomotivi uzela Maleša i Borasa, iz Dinama su došli Tomečak, Pokrivač, Alispahić i Krstanović, vratio se i Anas Sharbini i Kek je stvorio momčad koja je na koljena bacila i Stuttgart! Grad živi za nogomet, rijetko viđena euforija opipljiva je na svakom koraku.

– Prekrasno je raditi u ovakvoj atmosferi, nadam se da će ludilo potrajati – rekao je Kek i istaknuo da u uzvratu očekuje drukčiju utakmicu:

– Bit će teže i zahtjevnije, trebat će i više pameti. Ali, mi držimo 2:1 i neka sad oni razmišljaju o nama! Međutim, najprije nas čeka teško iskušenje kod Hrvatskog dragovoljca, želimo zadržati nepobjedivi niz.

Rijeka je neporažena od 18. svibnja i domaćeg 2:3 poraza protiv Zadra na Kantridi u predzadnjem kolu lanjskog prvenstva, kojim je umalo kompromitirala plasman u pretkolo Europske lige! Ove sezone Riječani ne znaju za poraz u 11 službenih utakmica, pribrojimo li tome jednu prošlosezonsku i sedam prijateljskih u ljetnim pripremama, ukupno je to 19 utakmica bez poraza u 13 tjedana!

– Doveli smo jedanaest novih igrača, igramo svaki četvrti dan, istodobno se uigravamo i stvaramo rezultat. Moram biti zadovoljan učinjenim. Vidjeli ste, uostalom, kako je Dinamo naletio "na minu" protiv Austrije. Bit će još pogrešaka, ali na dobrom smo putu – kaže Kek.

Poželjeli smo mu da prvi ovosezonski poraz doživi u – skupini Europske lige.

– To je krasna želja, pozlatile vam se riječi. I neka to bude negdje u zadnjem kolu, malo prije Božića... - zaključio je slovenski stručnjak.

>> Hrabra Rijeka na prepunoj Kantridi pobijedila Stuttgart!

>> Kantrida je gorjela! Armada je bila 12. igrač Rijeke

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije