REAKCIJE

Kek Mamiću: Nogomet ne trpi staru slavu, vidimo se u finalu Kupa!

Matjaž Kek
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.04.2014.
u 18:35

- Naravno da ovakvi porazi ostavljaju tragove! I sve dok ćemo se mi tresti na spomen Maksimira i Dinama, imat ćemo problema. No, nogomet ne trpi 'staru slavu', svaki je dan novo dokazivanje i vidimo se u finalu Kupa - rekao je Kek.

Rijeka je doživjela katastrofalan poraz protiv Dinama, no nemaju mnogo vremena za jadikovanje. Čeka ih nastavak prvenstva, ali i priprema za finale Kupa.

- Naravno da ovakvi porazi ostavljaju tragove! I sve dok ćemo se mi tresti na spomen Maksimira i Dinama, imat ćemo problema. Dinamo je naša uvjerljivo najbolja momčad, možemo ih dostići samo radom, a ne pričama i neutemeljenim optimizmom – smireno je pojašnjavao Kek, koji se uoči 'presice' srdačno pozdravio sa zagrebačkim novinarima, potom se i izljubio s klupskim predsjednikom Damirom Miškovićem.

Je li to bio 'poljubac smrti'?

- Ma ne, pa mi smo ove sezone napravili mnogo toga dobroga. A ovakvi se porazi događaju – rekao je nasmijani Mišković, čestitavši Zoranu Mamiću na pobjedi, a Kek je dodao:

- I bolje momčadi od nas gdjekad "zakasne i ne dođu na utakmicu"! Moramo izvući pouke, a za poraz se ispričavam navijačima, nismo smjeli već nakon manje od pola sata gubiti 0:4. No, nogomet ne trpi 'staru slavu', svaki je dan novo dokazivanje i vidimo se u finalu Kupa – govorio je trener Rijeke.

Iako je bio zadovoljan igrom svoje momčadi, Zoran Mamić još uvijek želi više.

- Ovo je zacijelo bilo najbliže onome čemu kao trener težim! Rezultat je fantastičan, no ima u igri još potankosti koje treba poboljšati. Izdvojio bih mladoga Capana, koji se nije uplašio Kramarića i Krstanovića, te sjajnoga Čopa, koji je na svoje traženje igrao pod blokadom. I bio je sjajan – pričao je Mamić.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Drugačijem nastupu Rijeke u Kupu nada se i napadač gostiju, Andrej Kramarić.

- Ovo je bilo ružno, valjda se neće ponoviti u Kupu. Iz tri prekida primili smo tri komada, očito smo došli pospani i izgubili smo kao mala djeca. Ovo je bio dobar šamar za nas - rekao je bivši napadač Dinama koji se danas u potpunosti uklopio u bezličnu predstavu svoje momčadi.

Igrači Dinama mogu se nakratko prepustiti euforiji i uživati u slatkoj pobjedi, no i njima se bliži utakmica u Kupu, a pitanje je može li se ovakva utakmica dva puta odigrati.

- Dogovor je bio da krenemo silovito od početka, to nam se očito isplatilo, ne sjećam se kad je Dinamo u 23 minute zabio četiri gola i bila je to sigurno jedna od boljih naših utakmica - izjavio je nakon utakmice Marcelo Brozović.

Najljepši pogodak na utakmici djelo je Pivarića koji je sjajno izveo slobodni udarac s 22 metra. Lopta je završila u rašljama, golman Rijeke bio je nemoćan.

- Ovo mi je sigurno jedan od najljepših golova. Treneri su odlučili tko će pucati, a s te, desne strane pucam ja - rekao je strijelac drugog pogotka, Pivarić.

Zbog ozljede standardnog Šimunovića priliku da zaigra dobio je i donedavni junior Dinama Luka Capan.

- Bilo je malo nervoze i treme na početku jer prvi put igram od početka u Maksimiru. Nakon svake moje pogreške dečki su me samo bodrili i pomagali mi i osjećao sam se puno bolje i sigurnije - kazao je mladi Capan.

Najbolji strijelac Modrih, Duje Čop i dalje se muči s ozljedom. Iako je uspio odigrati dobar dio utakmice i upisati se u strijelce, nakon utakmice se zadržao u svlačionici dulje od ostalih igrača jer je tretirao ozlijeđeni gležanj. Nije mogao stati na nogu.

>>Dinamova rapsodija! U samo 23 minute potpuno razbili Rijeku

>>Sjever: 'Vođe su vam crveni'; Istok: 'Plaćenici marš iz Dinama'

Ključne riječi

Komentara 4

BR
brac55
22:59 12.04.2014.

bravo dinamo pokazali smo da smo iznad svih konačno imamo pravog meneđera engleskog tipa i dva vrhunska mlada trenera koji vode momčad a sva ova prepucavanja oko borbe za vlast nisu važna ZDRAVKO MAMIĆU NEDAJ DA NAM UNIŠTE DINAMO

KO
koza2
09:18 13.04.2014.

Rijeka igrala bez ozljeđenih Sharbinija, Kneževića, Marića i Maleša,znači obrana + napadač...To se i vidjelo,jer primiti 4 komada u 20 minut....Vidjet ćemo u kupu,da li su stvarno tako loši....

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
21:15 12.04.2014.

Nemoj tako samouvjereno Matjaž jer ako dobiješ još jednu kantu golova uskoro češ se sa balkana vratiti doma u europski Maribor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije