JADRANSKI DERBI

Kek: Zasluženo smo slavili, Tudor: Utakmica je odlučena nakon isključenja

Rijeka Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
06.04.2014.
u 18:23

- Utakmica je odlučena nakon Maločina isključenja, do tada smo bili ravnopravni. Rastužila me reakcija mojih igrača, koji su doživjeli psihološki šok nakon isključenja. Možeš ostati bez igrača, ali ne smiješ onako izgledati na terenu - rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

Nogometaši Rijeke uvjerljivo su pobijedili Hajduk (4:1) u utakmici 29. kola i vjerojatno stekli odlučujućih pet bodova prednosti u borbi za drugo mjesto.

- Čestitam Rijeci na pobjedi. Utakmica je odlučena nakon Maločina isključenja, do tada smo bili ravnopravni. Rastužila me reakcija mojih igrača, koji su doživjeli psihološki šok nakon isključenja. Možeš ostati bez igrača, ali ne smiješ onako izgledati na terenu - rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

U drugom dijelu utakmice riječka momčad stekla je brojčanu prednost nakon Maločina isključenja (52), rezultatsku prednost nakon drugog Krstanovićeva pogotka (53) iz kaznenog udarca  i nametnula ritam koji Hajduk više nije mogao pratiti.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili u prekrasnom ambijentu. Nije lako Hajduku dati četiri gola, znali smo da ćemo morati biti agresivni. Ništa, za šest dana čeka nas novi derbi protiv Dinama! Ne mislim da ovo naša najbolja utakmica, ne mogu kao trener na takav način razmišljati. Mislim da smo pobijedili velikog protivnika u pravom ambijentu. Naslov prvaka? U nogometu nije dobro previše sanjati, jer se možeš bolno probuditi - kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Krstanović: Nije bilo straha

Ivan Krstanović zabio je dva gola, oba s 11 metara.

- Kontrolirali smo utakmicu, jedanaesterci su bili čisti - kazao je Krstanović.

Preuzeo je odgovornost u najvažnijim trenucima.

- Nije bilo straha, bio sam uvjeren da ću zabiti - kaže Krstanović.

Posebno je motiviran protiv Hajduka. Bez obzira igrao za Zagreb, Dinamo ili Rijeku uvijek je na nivou protiv Splićana, koji su ga prije par godina silno željeli dovesti.

- Dosta sam im pogodaka zabio, ali bitnija je naša pobjeda - nasmijao se Krstanović.

Na početku drugog dijela sezone imao je verbalni duel s Armadom. Kasnije se ispričao, ali još su ti odnosi zategnuti. Možda je sada vrijeme za pomirbu.

- Moje je da igram i zabijam, nadam se da će mi sve oprostiti - zaključio je Krstanović.

Sharbini: Osigurali smo drugo mjesto

Anas Sharbini smatra da je sada borba za drugo mjesto gotova. Rijeka je Hajduku pobjegla pet bodova.

- Pokazali smo da smo bolji od Hajduka, da nam pripada to drugo mjesto u državi. Pred ovim navijačima nismo drugačije ni mogli igrati. Ima još dosta bodova u igri, ali držim da smo 99 posto ovom pobjedom osigurali drugo mjesto - rekao je Sharbini.

Bio je u pravom svjetlu, onom "anasovskom". S ova dva gola došao je do brojke šest, postao najefikasniji igrač u povijesti jadranskih derbija.

- Hm, nisam znao, ali dobro zvuči. Zadovoljan sam golovima, ali još važnije je da smo pobijedili. Sve nam se poklopilo, napokon smo ove sezone svladali Hajduk - kazao je Anas.

Prije utakmice puno se pričalo, i Matjaž Kek je o tome govorio, o njegovim novim CR7 kopačkama koje su ga nažuljale. Izgleda da ih je razgazio.

- Dobre su bile, dobre, nisu me nažuljale - rekao je Sharbini.

Maloča: Još možemo stići Rijeku

Hajdukovci, sasvim logično, nisu bili baš raspoloženi. Mario Pašalić, strijelac za bijele, nije imao volje razgovarati.

- Boli me grlo - kratko će Pašalić.

Kapetan Mario Maloča spremno je izašao pred mikrofone.

- Na krilima publike Rijeka je zasluženo došla do tri boda. Isključenje je bilo ispravno, bio sam zadnji igrač. Drugo mjesto još nije izgubljeno, Rijeka gostuje kod Dinama, mi igrao kući. Ima još dosta utakmica, možemo sustići Rijeku - kazao je Maloča.

>> Rijeka na krilima Krstanovića pregazila Hajduk

Komentara 9

LI
list68
20:09 06.04.2014.

Kad sam na poćetku sezone napisao da je 5-6, mjesto Hajdukova realnost, lupali su mi minuse. Ne može se od ovih "poletaraca", očekivati ništa bolje, a kad klub nema novca za plaće, onda je stvar još gora. Danas nije isključenje ništa odlućivalo, nema se novca, mladi neiskusni igrači, par ispodprosječnih, i to je to. No Hajduk se voli, taman da je zadnji.

Avatar mohito
mohito
19:21 06.04.2014.

kakvo "apsurdno kaznjavanje"? - procitaj sta sam maloca kaze - bio je zadnji igrac, pokosio je krstanovica pet metara od gola, to je skolski primjer za penal+crveni…samo me zanima koju sad medijsku diverziju sprema brbic da usmjeri paznju sa ovog visokog poraza - protiv dinama kad su jedva jednom presli centar je uspjesno poslije tekme skrenul paznju na mamica kojeg su napali u njihovoj tzv lozi pa se zapravo o tom deklasiranju hadjuka pred punim polljudom nije ni govorilo..sad cekam sta ce smislit brbic - vjerojatno ce udarit na lokomotivu i licenciranje slijedeci tjedan da se ne analizira previse kak se radi u hajduku, a evo tudor vec ima spremnu frazu "do iskljucenja smo bili ravnopravni" sta naravno nije istina jer je rijeka i prije iskljucenja bila puno bolja...

IN
Ineboimorejeplavo
19:25 06.04.2014.

ukralooooooo, ukraloooo brale, ceo svet je protiv hajduga, a i Mamić ima ovdje svoje prste, a igralo se u tri sata popodne i to je razlog, pa onda i nedilja je, sve su namistili protiv hajduga, ima ovdje i hns kužine i oni su krivi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije